16.09.19 | 09:09

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Γ. Πατούλης: «Θα επενδύσουμε στις αναπτυξιακές δυνατότητες του Πειραιά»
07.05.19 | 20:40

Γ. Πατούλης: Θα επενδύσουμε στις αναπτυξιακές δυνατότητες του Πειραιά

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί σε Δήμους της Αττικής, προκειμένου να ενημερωθεί για όλα τα τοπικά ζητήματα και τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών, μετέβη σήμερα στον Πειραιά.

Ο κ. Πατούλης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο της πόλης Γ. Μώραλη, επισκέφθηκε τα νοσοκομεία Μεταξά και Τζάνειο, την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά, τη λαϊκή αγορά, τον Ιατρικό Σύλλογο και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στον Πειραιά επισκέφθηκε το Βιομηχανικό Πάρκο Σχιστού όπου είχε συνάντηση με το Προεδρείο του φορέα διαχείρισης του Πάρκου και εκπροσώπους συνδέσμων επιχειρήσεων της Ναυπηγικής Βιομηχανίας.

 

«Απαιτείται η αξιοποίηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων του Πειραιά»

Στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε ο κ. Πατούλης με τον Δήμαρχο Πειραιά Γ. Μώραλη βρέθηκαν οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που «φρενάρουν» αναπτυξιακές παρεμβάσεις απαραίτητες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Ο κ. Μώραλης ανέδειξε ως ζητήματα μείζονος προτεραιότητας το σχέδιο ανάπλασης στο Μικρολίμανο, με έμφαση στην ανάγκη ασφαλτοστρώσεων, αλλά και τη διεκδίκηση του Δήμου για την υπογειοποίηση του ΗΣΑΠ από το Νέο Φάληρο έως το λιμάνι, προκειμένου να δοθεί ανάσα στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης, το οποίο κυρίως προκύπτει από την λειτουργία του λιμανιού και την αύξηση της κρουαζιέρας, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος.

Παράλληλα εστίασε στην ανάγκη να συμμετέχει ο Δήμος στη διαχείριση του περιβάλλοντος χώρου του ΣΕΦ, ένα αίτημα με το οποίο συμφώνησε απόλυτα ο κ. Πατούλης επισημαίνοντας πως το θεωρεί αυτονόητο και επιβεβλημένο να συνδιαχειρίζεται ο Δήμος αναπλάσεις εκτάσεων που βρίσκονται στα διοικητικά τους όρια, προκειμένου να παρέχονται και καλύτερες υπηρεσίες φύλαξης και καθαριότητας. 

Επιπρόσθετα ο Δήμαρχος Πειραιά εστίασε στην ανάγκη απαλλοτρίωσης του οικοπέδου της ΧΡΩΠΕΙ και απόδοση του στον Δήμο για χρήση πρασίνου, πολιτισμού και αθλητισμού, επιτάχυνσης του ζητήματος μεταστέγασης του Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά αλλά και προώθησης των έργων διευθέτησης των όμβριων υδάτων στην περιοχή του λιμανιού, για τα οποία υπάρχει ολοκληρωμένη μελέτη.

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι είναι προτεραιότητα η αξιοποίηση και ανάπτυξη του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, με στόχο και την προσέλκυση επενδύσεων.

Παράλληλα πρόσθεσε πως στόχος είναι η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και της ιστορικής φυσιογνωμίας κάθε δήμου, με στόχο την ισότιμη ανάπτυξη όλων των περιοχών του Λεκανοπεδίου.

 

«Θα ενισχύσουμε τις δομές υγείας σε όλο το Λεκανοπέδιο»

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στον Πειραιά ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε τα νοσοκομεία Μεταξά και Τζάνειο όπου ενημερώθηκε από τους Διοικητές για τις ανάγκες και τα λειτουργικά τους προβλήματα. Ειδικότερα στο νοσοκομείο Μεταξά του επισημάνθηκε ότι παρά τα κονδύλια που υποσχόταν η Περιφέρεια για έργα επισκευής σωληνώσεων -που χρονολογούνται από το 67- και άλλες επισκευές, μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ, ενώ επισημάνθηκε ότι απαιτούνται επισκευαστικά έργα στο κέλυφος του νοσοκομείου αλλά και εργασίες με στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου.

Σημαντικό είναι το έλλειμμα σε ιατρικό προσωπικό και νοσηλευτικό προσωπικό το οποίο απαιτείται να αυξηθεί σε ποσοστό τουλάχιστον 20%.

Η ίδια εικόνα είναι και στο Τζάνειο όπου και εκεί απαιτείται ενίσχυση των ιατρών που εξυπηρετούν τους ασθενείς, καθώς όπως επισημάνθηκε, τα κενά είναι μεγάλα. «Έχουμε 30% λιγότερο προσωπικό από αυτό που χρειαζόμαστε» τονίστηκε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πατούλης τόνισε ότι είναι απαράδεκτο η χώρα μας που διαθέτει παράδοση στον τομέα της ιατρικής και ένα αξιόλογο ιατρικό προσωπικό, να μην έχει δώσει λύσεις σε χρόνιες παθογένειες όπως είναι η υποστελέχωση των νοσοκομείων και η έλλειψη υποδομών. «Θα ενισχύσουμε τις δομές υγείας σε όλη την Αττική κατά προτεραιότητα και θα επενδύσουμε σε προγράμματα πρόληψης με στόχο την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών» τόνισε.

 

«Προτεραιότητα μας η ασφάλεια των πολιτών»

Κατά την επίσκεψη του στον Πειραιά ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση της πόλης όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Ταξίαρχο και το Αστυνομικό Διευθυντή αλλά και με το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, για τα λειτουργικά προβλήματα με έμφαση τις ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή. «Το αστυνομικό προσωπικό προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίας εξαιτίας της φιλοτιμίας του και του σεβασμού στο καθήκον. Θα βάλουμε τέλος στην εικόνα παρακμής που συναντούμε σε κάθε αστυνομικό τμήμα της Αττικής, δίνοντας προτεραιότητα στα θέματα ασφάλειας και θα ενισχύσουμε με ίδιους πόρους τα αστυνομικά τμήματα, με οχήματα και υλικοτεχνική υποδομή».

 

Στο Βιομηχανικό Πάρκο Σχιστού

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στον Πειραιά ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε το Βιομηχανικό Πάρκο Σχιστού όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο Γ. Πολυχρονόπουλο και μέλη του φορέα διαχείρισης του Πάρκου και εκπροσώπους συνδέσμων επιχειρήσεων της Ναυπηγικής Βιομηχανίας και την Ένωσης Μηχανουργών.

Κατά τη συζήτηση αναδείχθηκαν ως μείζον ζήτημα η ανάγκη να επανασχεδιαστεί και να γίνει διπλής κατεύθυνσης η γέφυρα Σκαραμαγκά, ένα έργο «πνοής» με αναπτυξιακές και περιβαλλοντικές προεκτάσεις, παράλληλα με τη σύνδεση της Περιφερειακής Αιγάλεω με την Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου. Παράλληλα υπογραμμίστηκε η ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων και τόνωσης της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης που τώρα, όπως αναφέρθηκε, παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης.

Επιπρόσθετα τονίστηκε από τους φορείς ότι πρέπει να προωθηθούν σχολές μαθητείας ειδικοτήτων σχετικών με τη ναυπηγική βιομηχανία. Ο κ. Πατούλης χαρακτήρισε αυτό το ζήτημα κρίσιμο, τονίζοντας ότι θα συμβάλλει στην καταπολέμηση της ανεργίας, μέσα από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και δήλωσε την πρόθεση του να στηρίξει και να είναι συνοδοιπόρος με όλους τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να ενισχυθεί αναπτυξιακά η ναυπηγική βιομηχανία.

Ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στον Πειραιά, ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε το Δημοτικό Θέατρο της πόλης όπου ενημερώθηκε από τον καλλιτεχνικό διευθυντή για τα έργα ανάπλασης που άλλαξαν την εικόνα του, ύψους 40 εκ. ευρώ από ευρωπαϊκά προγράμματα. «Η επένδυση στον πολιτισμό μας  είναι υποχρέωση και καθήκον μας» υπογράμμισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής.

Στην περιοδεία ο κ. Πατούλης συνοδευόταν από υποψήφιους Περιφερειακούς συμβούλους με το συνδυασμό «Νέα Αρχή για την Αττική».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ