22.05.19 | 19:37

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Γ. Πατούλης: «Νέα Αρχή και στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής»
14.03.19 | 18:31

Γ. Πατούλης: Νέα Αρχή και στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής

«Η Αττική χρειάζεται Νέα Αρχή και στο μοντέλο λειτουργίας των υπηρεσιών της Περιφέρειας», τονίζει με ανακοίνωσή του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, σχολιάζοντας τη λειτουργία μεγάλου κυκλώματος έκδοσης διπλωμάτων οδήγησης στη Διεύθυνση Μεταφορών Νότιου Τομέα και την απόφαση της Περιφερειάρχου, Ρένας Δούρου, να προχωρήσει στην προσωρινή διακοπή λειτουργίας της.

«H αόρατη εδώ και 4,5 χρόνια Περιφερειάρχης Αττικής κα Ρένα Δούρου, αναγκάστηκε να διακόψει σήμερα τη λειτουργία των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Μεταφορών του Νότιου Τομέα, μετά την έρευνα που ξεκίνησε η Ελληνική Αστυνομία κι αφορά παράνομη έκδοση αδειών οδήγησης.

Είναι προφανές ότι οφείλει καταρχήν η πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας Αττικής να διευκολύνει το έργο της αστυνομίας.

Αυτό που δεν μπορούμε να αποδεχθούμε είναι να λειτουργούν κάτω από τη "μύτη" της κι ανεξέλεγκτα, οργανωμένα  κυκλώματα που δραστηριοποιούνται για δικό τους όφελος, σε βάρος των πολιτών και του δημόσιου συμφέροντος. Η αδυναμία της σημερινής Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής να διασφαλίσει τη νόμιμη λειτουργία των υπηρεσιών της, δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από ενέργειες φθηνού εντυπωσιασμού.

Η ενίσχυση της διαφάνειας και η πάταξη της διαφθοράς δεν θα επιτευχθεί με κλείσιμο των υπηρεσιών, που οδηγεί στην ταλαιπωρία των πολιτών. Απαιτεί βαθιές θεσμικές αλλαγές και την εφαρμογή ενός νέου μοντέλου λειτουργίας, όπως συμβαίνει σε όλες τις προηγμένες χώρες της Ευρώπης.»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ