16.05.21 | 22:28

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ

«Παρών» στα "Σαλαμίνια 2014" ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
27.02.14 | 13:56

Παρών στα Σαλαμίνια 2014 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Την πρόταση του Δημάρχου Σαλαμίνας, Γιάννη Τσαβαρή, προκειμένου να παρευρεθεί στα «Σαλαμίνια 2014» απεδέχθη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας. 

Η πρόταση έγινε στο πλαίσιο της χθεσινής επίσκεψης του Δημάρχου στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, γύρω από τα θέματα της ανάδειξης και προστασίας των Ιστορικών - Αρχαιολογικών Χώρων του νησιού, αλλά κυρίως για τον μεγάλο οραματικό στόχο της διεκδίκησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021 μαζί με τον Πειραιά.

Στην αναφορά του, ο Δήμαρχος τεκμηρίωσε τις θέσεις του αναφέροντας ότι, το 2021 συμπληρώνονται 2.500 χρόνια από την τέλεση της καθοριστικότερης Ναυμαχίας της Αρχαίας Ιστορίας από το αποτέλεσμα της οποίας, εν πολλοίς, κρίθηκε η τύχη του Δυτικού Πολιτισμού, αναδεικνύοντας τη Δημοκρατία και την Ελευθερία σε παγκόσμιες πανανθρώπινες αξίες. 

«Το γεγονός αυτό», όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, «θα πρέπει να αποτελέσει το Ιστορικό Επιχείρημα για την επιλογή του φορέα διοργάνωσης. Επίσης το ίδιο γεγονός είναι βέβαιο πως θα αποτελέσει και το αναπτυξιακό εφαλτήριο προς το μέλλον τόσο για το νησί μας όσο και για την ευρύτερη περιοχή της περιφέρειας του Πειραιά».

«Η έλευση του Προέδρου της Δημοκρατίας στα "Σαλαμίνια 2014", επισφραγίζει για άλλη μια φορά, μετά την έλευση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμου, το κύρος του θεσμού των εκδηλώσεων και σηματοδοτεί ότι τα "Σαλαμίνια" είναι πλέον ο αποτελεσματικότερος φορέας για την προβολή των ιστορικών - πολιτιστικών θεμάτων του νησιού μας.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι, με συστηματική δουλειά, όραμα και προγραμματισμό, η σημερινή Δημοτική Αρχή πετυχαίνει έναν - έναν τους στόχους της αφήνοντας στο περιθώριο μικρόψυχες και μικροπολιτικές θέσεις τόσο εντός όσο και εκτός του νησιού οι οποίες έχουν μόνιμα στραμμένο το βλέμμα στο παρελθόν» συμπληρώνει η ανακοίνωση του Δήμου Σαλαμίνας.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ