20.10.20 | 18:07

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παρέμβαση μελών του ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ στο Υπουργείο Παιδείας
18.10.20 | 11:50

Παρέμβαση μελών του ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ στο Υπουργείο Παιδείας

Παρέμβαση στο Υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι πραγματοποίησαν μέλη του Ρουβικώνα, γράφοντας συνθήματα στην είσοδο του κτηρίου.

Την είδηση έκαναν γνωστή με ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέροντας σχετικά:

"Η κατάσταση στο χώρο της Παιδείας είναι τραγική. Η υγειονομική κρίση, μετά τη διασπορά του νέου κορονοϊού, η οποία εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της ολοένα και βαθύτερης φτωχοποίησής μας και της καταστολής που την προωθεί και διασφαλίζει, δε θα μπορούσε να μη συμπαρασύρει και ένα κάρο εχθρικές ρυθμίσεις, διατάξεις και νομοσχέδια.[...]

Εχθρικές είναι οι ρυθμίσεις του κράτους και του υπουργείου Παιδείας απέναντι στους μαθητές/τριες, που συνωστίζονται σε σχολικές αίθουσες, πολλοί/ές απ’ τους/τις οποίους/ες επιλέγουν να αγωνιστούν καταλαμβάνοντας τα σχολεία τους, με αίτημα «μέχρι 15 μαθητές ανά τάξη». Το υπουργείο Παιδείας αποσύρει το μάθημα των καλλιτεχνικών αφού έτσι κι αλλιώς είπαμε, το ζήτημα είναι οι ανάγκες της οικονομίας αποκλειστικά κι όχι η επιθυμία κάθε ανθρώπου να επιλέξει τη δουλειά που θέλει… Επαναφέρει την τράπεζα θεμάτων για τις εξετάσεις, με άλλα λόγια μια ρουλέτα που επιλέγει τυχαία θέματα αναβαθμισμένης δυσκολίας. Οι μαθητές/τριες αντιδρούν σε όλα αυτά. Ζητάνε τα αυτονόητα. Τακτικές απολυμάνσεις στα σχολεία και επαρκή αριθμό καθηγητών/-τριών για να καλυφθούν οι ανάγκες τους. Μέχρι στιγμής το υπουργείο τους έχει δώσει μόνο μάσκες (προερχόμενες από αμφιβόλου αξιοκρατικής διαδικασίας διαγωνισμό) και παγούρια… Και απειλές για καταστολή μετά το φακέλωμα καταληψιών που επιχείρησαν πρόσφατα μπάτσοι στο Ηράκλειο Κρήτης! Αυτά μέχρι πρότινος. Πλέον το γκλομπ της καταστολής απέναντι σε ανήλικους/ες μαθητές/τριες έχει σκληρύνει ακόμα περισσότερο όσο ο αγώνας τους μαζικοποιείται και δυναμώνει.

Ξύλο και χημικά έξω απ’ τη Βουλή και στο υπουργείο Παιδείας, συλλήψεις, κυνηγητό σε καταληψίες στα Εξάρχεια κι όχι μόνο. Οι πολιτικές επιλογές αντιμετώπισης των καταληψιών από το κράτος, στρώνουν το χαλί στους επικίνδυνους τραμπούκους γονείς, καθηγητές και διευθυντές που επιτίθενται στις εκατοντάδες καταλήψεις σχολείων ανά την Ελλάδα. Ο αγώνας που δίνουν οι μαθητές/τριες παραμένει μεγαλειώδης, όσο και να συκοφαντείται από συντηρητικους κύκλους.

Η Κεραμέως, ως βασικός εκφραστής των πολιτικών της κυβέρνησης συνεχίζει να προκαλεί με την απόφαση περί αποκλεισμού από την τηλεκπαίδευση μαθητών/τριών που συμμετείχαν σε καταλήψεις. Εικόνες από άλλη εποχή… Και φυσικά δεν έλειψαν οι σοφές ρήσεις… Όπως ότι «ακόμα και 5 άτομα να βρίσκονταν στη σχολική τάξη πάλι θα υπήρχε συνωστισμός». Ένα κομμάτι των μαθητών/τριών μπορεί να λύγισε μπροστά στην τεράστια πίεση που του ασκήθηκε, αλλά παραμένουν ακόμα ζωντανές πολλές καταλήψεις, με παιδιά αποφασισμένα να το πάνε μέχρι τέλους.[...]

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ