04.06.20 | 23:08

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παρέμβαση Εισαγγελέα και «ακύρωση» Χαιρετισμών σε εκκλησία της Λάρισας
29.03.20 | 09:36

Παρέμβαση Εισαγγελέα και ακύρωση Χαιρετισμών σε εκκλησία της Λάρισας

Για εξηγήσεις κλήθηκαν προχθές το πρωί από τον διευθύνοντα την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας, Απόστολο Τζαμαλή, ένας ιερέας αλλά και ένας επίτροπος εκκλησίας των Γνήσιων Ορθόδοξων Χριστιανών στη Λάρισα, μετά την ανακοίνωση για λειτουργία ναού.

Την εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε η ανακοίνωση της εκκλησίας που υπάγεται στην Μητρόπολη ΓΟΧ Λαρίσης και Πλαταμώνος, με την οποία διευκρινιζόταν προς τους πιστούς ότι με αφορμή τους χθεσινούς Δ’ Χαιρετισμούς, η εκκλησία -στην οδό Λάππα στο κέντρο της Λάρισας- θα παρέμεινε ανοικτή «για ολιγόλεπτη ατομική προσευχή» διευκρινίζοντας ωστόσο προς τους πιστούς ότι ο καθένας πρέπει να λάβει «τα απαιτούμενα μέτρα προφύλαξης από την πανδημία του κορονοϊού».

Ο ιερέας αλλά και ένα μέλος της εκκλησιαστικής επιτροπής κλήθηκαν και εμφανίσθηκαν χθες ενώπιον του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Τζαμαλή, με τον συνήγορο των δύο κληθέντων να διευκρινίζει στην «Ε» πως «ήταν θέμα παρερμηνείας, θα τηρηθούν τα νόμιμα» και όντως χθες το απόγευμα η εκκλησία παρέμεινε κλειστή για τους πιστούς, ενώ νωρίτερα αποκαθηλώθηκε και η ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση σημειωνόταν πως «ενημερώνουμε τους πιστούς ότι η εκκλησία την Παρασκευή 27-3-2020 και από ώρα 18:00 -20:30 θα παραμείνει ανοιχτή λόγω της Δ’ στάσης των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου. Η προσέλευση των ορθοδόξων χριστιανών θα γίνεται κατ’ άτομο και για ολιγόλεπτη ατομική προσευχή και λαμβάνοντας ο καθένας τα απαιτούμενα μέτρα προφύλαξης από την πανδημία του κορονοϊού».

Με τον ιερέα και τον επίτροπο να ενημερώνονται για την «προτροπή» στην τέλεση αδικήματος, καθώς παραβιάζεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας με δεδομένο επίσης ότι στις βεβαιώσεις για τη μετακίνηση πολιτών δεν υπάρχει πρόβλεψη για εκκλησιασμό.ΠΗΓΗ: epoli.gr από eleftheria.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ