09.07.20 | 04:18

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ » ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Δυτ. Αττικής για το ατύχημα στα ΕΛΠΕ
08.05.15 | 12:27

Παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Δυτ. Αττικής για το ατύχημα στα ΕΛΠΕ

Παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Γιάννη Βασιλείου, στο νέο περιστατικό, που αυτή την φορά εκδηλώθηκε στο διυλιστήριο Ασπροπύργου και στις εγκαταστάσεις των «Ελληνικών Πετρελαίων», που αφού, αρχικά, κάνει λόγο για επιβεβαίωση της «ασύμμετρης επικινδυνότητας», που υπάρχει στο Θριάσιο πεδίο, «εξ’ αιτίας της συγκέντρωσης δεκάδων δραστηριοτήτων, που υπάγονται στην οδηγία ΣΕΒΕΖΟ», στη συνέχεια, ζητά, πρώτα, από τη νέα Διοίκηση των ΕΛΠΕ, να ενημερώσει για τις αιτίες και τα πραγματικά περιστατικά του σημερινού ατυχήματος, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 6 εργαζομένων στις εγκαταστάσεις, και μετά, από τα Υπουργεία Π.Α.Π.ΕΝ. και Εργασίας να προχωρήσουν σε όλους τους απαραίτητους και σχετικούς με τις αρμοδιότητές τους ελέγχους. 

«Με την ελπίδα πως δεν θα θρηνήσουμε και ανθρώπινες ζωές εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στους εργαζόμενους που διακομίσθηκαν στα νοσοκομεία για περίθαλψη και ζητάμε: 

1. Από την νέα διοίκηση των ΕΛΠΕ να ενημερώσει αναλυτικά και δημόσια τόσο τους εργαζόμενους όσο και τους πολίτες για τις αιτίες και για τα πραγματικά περιστατικά του ατυχήματος.

2. Από το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας που είναι η αδειοδοτούσα αρχή να πάρει ενεργά μέρος στη διερεύνηση των αιτιών του ατυχήματος, στον έλεγχο των εγκαταστάσεων που έχει αδειοδοτήσει, καθώς και σε τυχόν επιπλέον μέτρα προστασίας.

3. Από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να ελέγξει το καθεστώς εργασίας των εργαζομένων στο διυλιστήριο, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας, είτε πρόκειται για μόνιμους εργαζόμενους είτε για εποχικούς» επισημαίνει ο κ. Βασιλείου και συμπληρώνει: 

«Η Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της θα πάρει πρωτοβουλία συνάντησης με την διοίκηση των ΕΛΠΕ και με το σωματείο των εργαζομένων, προκειμένου, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για τις δραστηριότητες που υπάγονται στην οδηγία ΣΕΒΕΖΟ να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό το σχέδιο αντιμετώπισης εργατικών ατυχημάτων (ΣΑΤΑΜΕ)».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ