16.06.21 | 19:19

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ

Παρέλαση με διαμαρτυρία στο Δήμο Παύλου Μελά
28.10.13 | 17:10

Παρέλαση με διαμαρτυρία στο Δήμο Παύλου Μελά

Χιλιάδες κάτοικοι του δήμου Παύλου Μελά γιόρτασαν με λαμπρότητα την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου. 

Στην ιστορική παρέλαση, που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά μέσα στο πρώην στρατόπεδο, συμμετείχαν πενήντα σχολεία (28 πρωτοβάθμια και 22 δευτεροβάθμια) υπό τα εμβατήρια της φιλαρμονικής ορχήστρας του δήμου.

Ποντιακοί σύλλογοι φορώντας παραδοσιακές φορεσιές ομόρφυναν την παρέλαση, δίνοντας έναν ευχάριστο τόνο στην γιορτή. 

Αεροπρόσκοποι και ναυτοπρόσκοποι τίμησαν και αυτοί με την παρουσία τους την Εθνική επέτειο. 

Της παρέλασης προηγήθηκε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου, με την παρουσία της δημοτικής αρχής, εκπαιδευτικών, συλλογικών φορέων και  πολιτών. 

Στη συνέχεια ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας.

Η παρέλαση μετατράπηκε σε μία ειρηνική διαμαρτυρία πολιτών και δημοτικής αρχής, οι οποίοι διεκδικούν την απόδοση των χώρων του πρώην στρατοπέδου στις Δυτικές Συνοικίες.   

Υπογράμμισαν για άλλη μια φορά την ανάγκη απελευθέρωσης των χώρων του Καρατάσιου προς όφελος της τοπικής κοινωνίας προκειμένου να βελτιωθεί και να αναβαθμιστεί  η καθημερινότητά της.

«Οι αγωνιστές τους οποίους τιμούμε σήμερα είπαν το μεγάλο "ΟΧΙ" στη βαρβαρότητα, το μεγάλο "ΝΑΙ" για μια κοινωνία αξιών. 

Μας δίδαξαν πως παρά την κρίση και την απαξίωση των πάντων που ζούμε γύρω μας, όλοι μαζί, ενωμένοι, μπορούμε να οικοδομήσουμε μια καλύτερη κοινωνία, μια καλύτερη Ελλάδα» δήλωσε ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Διαμαντής Παπαδόπουλος, μετά το τέλος της παρέλασης, ενώ αναφερόμενος στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου είπε:

«Οι χώροι του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου είναι ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους του δήμου Παύλου Μελά. Θα δώσουν νέα πνοή στην περιοχή τερματίζοντας μια περίοδο απαξίωσης των Δυτικών συνοικιών. 

Ο δήμος θα συνεχίσει τους δίκαιους αγώνες του και την προσπάθειά του για να περάσουν όλοι αυτοί οι αναξιοποίητοι χώροι στα χέρια των πολιτών».


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ