23.07.19 | 08:09

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Παρατείνεται η προθεσμία δήλωσης μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων στους ΟΤΑ
16.01.19 | 11:15

Παρατείνεται η προθεσμία δήλωσης μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων στους ΟΤΑ

Παρατείνεται η προθεσμία δήλωσης μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων στους ΟΤΑ προκειμένου να απαλλαγούν οι ιδιοκτήτες από τα αναλογούντα τέλη, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του epoli.gr.

Η παράταση σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα γίνει έως τις 31/12/19.

Υπενθυμίζεται ότι, η σχετική προθεσμία έληγε στις 18 Ιανουαρίου 2019, με την ΠΟΜΙΔΑ να ζητά την παράτασή της.

Η παράταση της προθεμίας αναμένεται να ανακοινωθεί, σήμερα, επίσημα από το Υπ. Εσωτερικών.

 

[11:33]: Η ανακοίνωση του ΥΠΕΣ - επιβεβαίωση του αποκλειστικού ρεπορτάζ του epoli.gr

Παρατείνεται έως τις  31 Δεκεμβρίου 2019, η προθεσμία μέσα στην οποία οφείλουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων να υποβάλλουν δήλωση στους οικείους δήμους περί της μη χρήσης των ακινήτων, στα οποία είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση, προκειμένου να απαλλαγούν από τα αναλογούντα τέλη καθαριότητας και φωτισμού.

Η παράταση της ισχύουσας προθεσμίας, που λήγει στις 18/01/2019, κρίνεται αναγκαία για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να βρεθούν αντιμέτωποι με χρεώσεις δημοτικών τελών πολίτες, οι οποίοι είτε δεν ενημερώθηκαν εντός της εξάμηνης προθεσμίας για την υποχρέωση υποβολής δήλωσης είτε δεν πρόλαβαν να υποβάλουν τη σχετική δήλωση στον οικείο ΟΤΑ. Για το σκοπό αυτό, το αμέσως επόμενο διάστημα θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή, η οποία θα έχει αναδρομική ισχύ.

Η απόφαση για την παράταση της προθεσμίας ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, σε συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ