19.01.19 | 06:05

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

“Παρατασιούχοι” Δήμων: Νομοθετική ρύθμιση “τύπoυ” 5ετών πυροσβεστών
14.05.18 | 08:58

Παρατασιούχοι Δήμων: Νομοθετική ρύθμιση τύπoυ 5ετών πυροσβεστών

Μετά την έκδοση των προσωρινών Πινάκων Διοριστέων, ενόψει της διενέργειας διαγωνισμού δυνάμει της προκήρυξης 3Κ/2018, το τοπίο για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα παραμένει θολό. Από τη μία η πλειοψηφία των συμβασιούχων βρίσκεται αντιμέτωπη με την ανεργία, ενώ από την άλλη δεκάδες δικαστικές αποφάσεις επιβεβαιώνουν κατ’ ουσίαν ότι το παρόν προσωπικό που κάλυπτε μέχρι και σήμερα της ανάγκες των Δήμων, είναι απαραίτητο για την ορθή λειτουργία των Υπηρεσιών καθαριότητας, όπως έχει παρουσιάσει κατ' αποκλειστικότητα δεκάδες περιπτώσεις το epoli.gr

«Σήμερα, μετά την παροχή των υπηρεσιών των συμβασιούχων επί σειρά ετών στους Δήμους και σε άλλους φορείς, τίθεται άμεσα η ανάγκη ορθού νομικού χαρακτηρισμού των συμβάσεων τους ως αορίστου χρόνου», τονίζει στο epoli.gr η κα. Σόνια Μελανεφίδου, Δικηγόρος ΔΣΘ, που ασχολείται με υποθέσεις τέτοιων εργαζομένων.

«Για παράδειγμα, με την πρόσφατη Υπουργική Απόφαση αριθ. 13727 οικ. Φ.109.1/2016 με τίτλο "Διαδικασία μονιμοποίησης, ανανέωσης της θητείας ή απόλυσης των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης και κάθε άλλο σχετικό θέμα", άνοιξε ο δρόμος για την νομιμοποίηση προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος που κάλυπτε σταθερά επί σειρά ετών πάγιες υπηρεσιακές ανάγκες. Αντίστοιχα μέχρι την επίλυση του βασικού ζητήματος της μονιμοποίησης και δυνάμει των προσωρινών διαταγών που έχουν διατηρηθεί εν ισχύ κατά την εκδίκαση Ασφαλιστικών Μέτρων, διατήρησης των υπό απόλυση συμβασιούχων στην εργασία, κρίνεται αναγκαία η παράταση των συμβάσεων εργασίας τους με νομοθετική πράξη, προς επίτευξη της ομοιομορφίας και της ίσης μεταχείρισης των εργαζομένων αλλά και προς διασφάλιση της ορθής λειτουργίας των Δήμων ενόψει της θερινής τουριστικής περιόδου», προσθέτει.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ