26.05.20 | 15:07

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την παράταση των εργαζομένων της “Κοινωφελούς” θα ζητήσουν Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες
14.09.19 | 09:02

Την παράταση των εργαζομένων της Κοινωφελούς θα ζητήσουν Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες

Την παράταση απασχόλησης των εργαζομένων – ωφελουμένων του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, έως ότου τοποθετηθούν σε Περιφέρειες και Δήμους, οι ωφελούμενοι του νέου κύκλου του Προγράμματος, ζητούν – και προχωρούν σε σχετικές ενέργειες – αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των δύο Βαθμών, μπροστά στον ορατό πια κίνδυνο, κρίσιμες υπηρεσίες των ΟΤΑ τους να μείνουν χωρίς το αναγκαίο αριθμητικά προσωπικό, για να εκπληρώσουν το έργο τους.  

Ειδικότερα, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Παναγιώτης Νίκας, κατά τη χθεσινή συνάντησή του με εκπροσώπους των 88 απασχολούμενων στην Περιφέρεια, με το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ, με 8μηνες συμβάσεις, ανακοίνωσε πως, προτίθεται να παρέμβει στην Κυβέρνηση, προκειμένου να παραταθούν οι εν λόγω συμβάσεις.

«Οι εργαζόμενοι αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και συνεισφέρουν σημαντικά στην παραγωγή έργου από τις διάφορες υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Προτίθεμαι λοιπόν να κάνω παρέμβαση προς την κυβέρνηση καθώς και προς τον ΟΑΕΔ, προκειμένου να παραταθούν οι εν λόγω συμβάσεις».

Αντίστοιχα, από τον α’ βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Δήμαρχος Ιθάκης, κ. Διονύσης Στανίτσας, ανακοίνωσε πως, θα ζητήσει την παράταση των συμβάσεων Κοινωφελούς Εργασίας, με το θέμα να εισάγεται προς συζήτηση στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο, με πρότασή του.

«Οι εργαζόμενοι αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και συνεισφέρουν σημαντικά στην παραγωγή έργου από τις διάφορες υπηρεσίες του Δήμου Ιθάκης.

Για το λόγο αυτό θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα της Κυβέρνησης προκειμένου να παραταθεί η διάρκεια του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, μέχρι την τοποθέτηση στους Δήμους των ωφελούμενων του νέου κύκλου του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας το οποίο σχεδιάζεται από τα αρμόδια Υπουργεία».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ