21.09.19 | 03:28

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ στο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας
21.02.19 | 12:04

ΠΑΡΑΤΑΣΗ στο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

Το Γραφείο του Υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου “κατέλαβαν” μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ, πριν λίγα λεπτά, στο κτίριο του Υπουργείου, στην οδό Καρ. Σερβίας.

Εργαζόμενοι, με μία αιφνιδιαστική κίνηση, έφυγαν από το καλά φυλασσόμενο από αστυνομικές δυνάμεις κτίριο του Υπ. Οικονομικών στην οδό Νίκης, πήγαν στο κτίριο της Καραγιώργη Σερβίας, έσπασαν πόρτες κι ανέβηκαν στον 4ο όροφο αυτού.

Ζητούν συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτο, προκειμένου να έχουν σαφή και υπεύθυνη δήλωση, για το τι μέλλει γενέσθαι, τελικά, με το επίδομα και ανθυγιεινής εργασίας στο Δημόσιο.

[13:38]: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του αν. Υπ. Οικονομίας & Ανάπτυξης, Στέργιου Πιρτσιόλα, με αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο epoli.gr ο Πρόεδρος της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκος Τράκας, ο αναπληρωτής δήλωσε μη γνώση του θέματος (ΒΑΕ) και πως, θα επικοινωνήσει με τον Υπ. Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτο, να τον ενημερώσει.

«Σε 15 λεπτά ο κ. Πιτσιόρλας μας είπε πως θα μας ενημερώσει τι θα γίνει με το επίδομα, μετά από επικοινωνία του με τον Υπ. Οικονομικών».

[14:30]: Παράταση ενός έτους και δύο μηνών θα δοθεί στην χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του epoli.gr.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, σήμερα, θα κατατεθεί στη Βουλή η σχετική Τροπολογία προς ψήφιση.

«Πρόκειται για μία λύση, αλλά προσωρινή», τόνισε σε δηλώσεις του στο epoli.gr o κ. Τράκας.

«Θα είμαστε στην "πρώτη γραμμή" για οριστική λύση τόσο των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, όσο και του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας».

[15:00]: Κατατέθηκε η Τροπολογία του ΥΠ.ΟΙΚ. - αντικατάσταση άρθρου για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας:

Αυτή είναι η τροπολογία για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ