22.10.20 | 03:29

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

«Παραμύθια από το τηλέφωνο» από τον Δήμο Καισαριανής
06.05.20 | 17:27

Παραμύθια από το τηλέφωνο από τον Δήμο Καισαριανής

Ο Δήμος Καισαριανής, για να συνδράμει τις οικογένειες που έχουν παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού και μέχρι να ξεκινήσουν τα μαθήματα στις συγκεκριμένες δομές, ενημερώνει για τη δράση «Παραμύθια από το τηλέφωνο».

Η δράση οργανώνεται από τον Δήμο Καισαριανής και πρόκειται για μια εθελοντική πρωτοβουλία με τη συμμετοχή των ηθοποιών που θέλουν να εκφράσουν έμπρακτα τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στις οικογένειες της πόλης.

«Σε αυτήν την ιστορική στιγμή, όπου τα παιδιά δεν μπορούν να πάνε ούτε στο σχολείο, ούτε στο θέατρο ούτε στις βιβλιοθήκες, το θέατρο έρχεται στο σπίτι τους μέσα από ένα διαδραστικό τηλεφώνημα και τη ζωντανή φωνή ενός/μιας ηθοποιού.

Τα διαδραστικά βιβλία είναι από τη δανειστική βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Κέντρου Καισαριανής.

Η τηλεφωνική αφήγηση απευθύνεται σε παιδιά 4-9 ετών που κατοικούν στην Καισαριανή.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 210 7234149, 6970987499 με την κα Κατερίνα Σασλόγλου ή μέσω email στο kessarianisparamithia@gmail.com υποδεικνύοντας το όνομα και την ηλικία του παιδιού, καθώς και την ημέρα και ώρα που το παιδί θα είναι διαθέσιμο να λάβει την τηλεφωνική κλήση.

Η διάρκεια κάθε τηλεφωνικής αφήγησης είναι περίπου 30 λεπτά και πραγματοποιείται παρουσία γονέα. Συνήθως περιλαμβάνει 2 ή 3 ιστορίες του  βιβλίου που θα επιλέξει το παιδί.

Δεν πρόκειται για μια απλή αφήγηση της κάθε ιστορίας όπως θα συνέβαινε μέσω ραδιοφώνου ή βίντεο, αλλά για έναν διάλογο, μια ζωντανή διάδραση, που σέβεται το «εδώ» και το «τώρα» μιας κανονικής θεατρικής αφήγησης και τη σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ του εκάστοτε παιδιού και του ηθοποιού.

Το παιχνίδι όμως δεν τελειώνει με το τηλεφώνημα. Στο τέλος της συνομιλίας, τα παιδιά θα παρακινηθούν, εφόσον το θελήσουν, να γράψουν ή να ζωγραφίσουν μια δική τους ιστορία και να την στείλουν ηλεκτρονικά στην σελίδα μας, όπου και με την ολοκλήρωση της περιόδου της δράσης, θα αναρτηθούν ιστορίες των παιδιών.

Είναι αυτονόητο ότι οι τηλεφωνικές θεατρικές αφηγήσεις θα πραγματοποιούνται δωρεάν», τονίζει για την όμορφη αυτή πρωτοβουλία ο Δήμος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ