02.12.20 | 15:13

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Παραιτήθηκε και επίσημα ο Δήμαρχος και το Δ.Σ. Ηγουμενίτσας
12.07.13 | 15:15

Παραιτήθηκε και επίσημα ο Δήμαρχος και το Δ.Σ. Ηγουμενίτσας

Την παραίτησή τους αποφάσισαν ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιώργος Κάτσινος και οι 15 από τους 17 δημοτικούς συμβούλους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα τελευταία μέτρα που προωθεί η Κυβέρνηση κατά της Αυτοδιοίκησης.

Η απόφαση λήφθηκε κατά την χΘεσινή έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με 15 από τους 17 παρόντες να υπογράφουν την παραίτησή τους, την οποία υπέβαλαν στο δήμαρχο, Γιώργο Κάτσινο, ενώ κι εκείνος συνέταξε τη δική του.

Οι Θόδωρος Δήμας και Βασίλης Τσιώλης, ο οποίος είχε διατελέσει και αντιδήμαρχος, εξέφρασαν διαφορετική άποψη τονίζοντας πως «το δημοτικό συμβούλιο έχει εκλεγεί για να αγωνιστεί και όχι για να παραιτηθεί». 

Οι παραιτήσεις στάλθηκαν σήμερα στον Υπουργό Εσωτερικών, ενώ τις παρέδωσε ιδιοχείρως, ο ίδιος ο Δήμαρχος στο προεδρείο της ΚΕΔΕ.

Το κείμενο της παραίτησης του Δημάρχου Ηγουμενίτσας

«Κύριε Γενικέ,

Τα τελευταία οριζόντια μέτρα της διαθεσιμότητας – απολύσεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με κατάργηση του θεσμού της Δημοτικής Αστυνομίας και των Σχολικών Φυλάκων, οδηγούν το Δήμο Ηγουμενίτσας σε αδυναμία λειτουργίας και μια πλειάδα εργαζομένων στην εξαθλίωση.


Οι σημερινές απολύσεις προστίθενται στις προηγούμενες (10) τον αριθμό μετακινήσεις με αποτέλεσμα συνολικά το προσωπικό του Δήμου να μειώνεται κατά 42 άτομα.


Η ανάγκη για εξορθολογισμό και αποτελεσματική λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης με βρίσκει σύμφωνο αλλά η απάντηση δε βρίσκεται στις απολύσεις που δεν προσφέρουν κανένα δημοσιονομικό όφελος αλλά στην αξιολόγηση των δομών του Δήμου και στην εσωτερική αξιοποίηση του υπάρχοντος προσωπικού.


Η απαξίωση και ο διωγμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μας οδήγησε στον γκρεμό, ξεπεράστηκαν οι κόκκινες γραμμές που και η ΚΕΔΕ έθεσε και κάτω από αυτές τις συνθήκες αδυνατώ να ανταποκριθώ στα καθήκοντά μου.


Σας υποβάλλω την παραίτησή μου από Δήμαρχος Ηγουμενίτσας συνοδεύοντάς την και από τις παραιτήσεις της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος


Γεώργιος Κάτσινος»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ