18.01.19 | 09:29

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παναττική Επιτροπή Συμβασιούχων: Μαζικά στη Στάση Εργασίας της Πέμπτης
11.02.18 | 22:49

Παναττική Επιτροπή Συμβασιούχων: Μαζικά στη Στάση Εργασίας της Πέμπτης

Τη συμμετοχή της - με κάλεσμα μαζικότητας στους συμβασιούχους Δήμων της Αττικής - στην προκήρυξη στάσης εργασίας της ερχόμενης Πέμπτης, 15 Φεβρουαρίου 2018, του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ, ανακοίνωσε η Παναττική Επιτροπή Συμβασιούχων.

 

Η ανακοίνωση

«Πριν από μια εβδομάδα δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η προκήρυξη για 8.166 μόνιμες θέσεις εργασίες στους υπηρεσίες καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού των δήμων.

Για άλλη μια φορά μας είπαν «τα ψεύτικα το λόγια τα μεγάλα».

Μας έλεγαν για δυσκολίες που αντιμετώπισαν, ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι το δημοσιονομικό κόστος είναι μηδενικό, αφού πρόκειται για υπηρεσίες "ανταποδοτικού" χαρακτήρα και οι μισθοί μας προέρχονται από τα τέλη που πληρώνουν οι δημότες.

Μας έλεγαν ότι από τη στιγμή που το ελεγκτικό δεν εγκρίνει τα εντάλματα πληρωμής των συμβασιούχων εκ των πραγμάτων η κυβέρνηση υποχρεούται να προχωρήσει στη λύση της "αντισυνταγματικά παρατεινόμενης" σύμβασής τους. Μετά τις κινητοποιήσεις, "βρέθηκε" ο τρόπος να δοθεί νέα παράταση στις συμβάσεις μέχρι τέλος Μάρτη και παράλληλα να "τρέξει" μια προκήρυξη για μόνιμες θέσεις στις υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα. Αυτό αποτελεί απάντηση σε όλους αυτούς που λένε ότι οι αγώνες δεν φέρνουν αποτελέσματα!

Τώρα λένε ότι δεν θέλουμε την προκήρυξη. Τα πράγματα δεν είναι έτσι και το ξέρουν καλά. Όπως επίσης γνωρίζουν την αντίθεσή μας στην κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό με ελαστικές μορφές εργασίας. Ζητάμε να ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία του ΑΣΕΠ και ταυτόχρονα να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις μας σε αορίστου χρόνου.

Ο αγώνας που έχουμε δώσει μέχρι και σήμερα είχε ένα και κύριο αίτημα: μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Το αίτημα αυτό δεν καλύπτεται από καμία προκήρυξη. Άλλωστε οι θέσεις που προκηρύσσονται είναι σταγόνα στον ωκεανό.  Λόγω της έλλειψης προσωπικού που υπάρχει στις υπηρεσίες των δήμων χρειάζεται να προκηρυχθούν πολλαπλάσιες θέσεις μόνιμης και σταθερής δουλειάς και φυσικά όχι μόνο στην καθαριότητα και στον ηλεκτροφωτισμό.

Εκτός των ζητημάτων που εκ των πραγμάτων αποκλείουν δεκάδες συναδέλφους (π.χ. απολυτήριο γυμνασίου), ρωτάμε τα εξής: Πως, ενώ στις 27 Μάρτη λήγει η προθεσμία για τις θέσεις ΥΕ (που είναι και η πλειονότητα), θα προλάβει το ΑΣΕΠ μέσα σε 3 μέρες (!) να βγάλει τους προσωρινούς πίνακες; Τι θα γίνει από την 1η του Απρίλη; Μήπως ενώ θα απολυόμαστε κατά χιλιάδες, θα εμφανιστούν κάποιοι πρόθυμοι και "έτοιμοι από καιρό" δήμαρχοι να παραχωρήσουν τις υπηρεσίες σε εργολάβους - επιχειρηματικούς ομίλους; Αμ το άλλο ψέμα ότι δεν μπορούν δήθεν να ιδιωτικοποιηθούν πλέον οι υπηρεσίες καθαριότητας; Τότε τι γίνεται στην Λαμία, στον Ωρωπό και αλλού;

Δεν μας χαρίστηκε τίποτα. Με διαδικασίες ΑΣΕΠ μπήκαμε, ήμασταν και εμείς μακροχρόνια άνεργοι, ήμασταν και εμείς από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Εμείς δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους άνεργους. Αντιδράμε στην πολιτική μοιράσματος της φτώχειας, φύγε εσύ - έλα εσύ. Δεν θα περάσει η διχόνοια και ο κοινωνικός αυτοματισμός. Θα μας βρείτε απέναντι σας όλους μαζί! Όλοι μαζί θα σας δώσουμε την απάντηση που αρμόζει και που ξέρει να δίνει η εργατική τάξη!

Όλοι μαζί στους δρόμους του αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά!

Καμιά απόλυση συμβασιούχου!

Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου!

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες  των Δήμων!

                                                                                                                                                                                                      

ΑΘΗΝΑ 11-2-2018»   

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ