06.06.20 | 11:28

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Δ. Παλλήνης: Εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων με τον νέο φωτισμό
05.03.15 | 09:22

Δ. Παλλήνης: Εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων με τον νέο φωτισμό

Ο Δήμος Παλλήνης ολοκλήρωσε με επιτυχία την αντικατάσταση των 207 ενεργοβόρων φωτιστικών σωμάτων νατρίου, με νέας τεχνολογίας φωτιστικές διατάξεις τεχνολογίας μαγνητικής επαγωγής. 

Πλεονέκτημα αυτής της καινοτόμου τεχνολογίας είναι η μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας που αγγίζει το 70%, λόγω του πολύ μικρού ρεύματος που απαιτεί για να προσφέρει υψηλής απόδοσης φωτισμό, προσομοιώνοντας το φως της ημέρας. 

Η εξοικονόμηση ενέργειας είναι συνυφασμένη και με την ταυτόχρονη μείωση των ατμοσφαιρικών ρύπων (CO2), συμβάλλοντας, ταυτόχρονα, στη μείωση των ανελαστικών δαπανών.

Ο μεγάλος χρόνος ζωής της φωτεινής πηγής (100.000 ώρες) θα απαλλάξει, επίσης, τον Δήμο από συντηρήσεις, μετακινήσεις προσωπικού και οχημάτων.

Τέλος, ο υψηλής απόδοσης φωτισμός ή ομοιομορφία σε όλο το ορατό φάσμα ορίζουν συνθήκες καλής όρασης, εξασφαλίζοντας ασφάλεια στους οδηγούς και τους πεζούς.

Οι αντικαταστάσεις έγιναν στους παρακάτω δρόμους: Ιππάρχου (14), Λ. Λεονταρίου (82), Ιθάκης (9), Αγαριστής (9), Ναυάρχου Μιαούλη (3), Πλάτωνος (14), Αριστείδου (17), Τρυγωνίων (10), Ερμού (9), Αιόλου (9), Κοιμήσεως Θεοτόκου (8), Κυκλαμίνων (3), Εσπερίδων (10), Ζεφύρου (10).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ