20.10.20 | 18:09

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπ. Παιδείας: Συνεργασία για την ενίσχυση της Δια Βίου Μάθησης
29.02.16 | 18:55

Υπ. Παιδείας: Συνεργασία για την ενίσχυση της Δια Βίου Μάθησης

Ολοκληρώθηκε η εναρκτήρια ενημερωτική συνάντηση, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ατζέντας για την Εκπαίδευση Ενηλίκων, που οργανώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς. 

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων (ΙΝΕΔΙΒΙΜ, ΕΟΠΠΕΠ, εκπρόσωπο της European Association for the Education of Adults, ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ, ΜΚΟ Μετάδραση και «Επάνοδο»). 

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούν τις δράσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν μέσα στο διάστημα 2015-2017, αναφορικά με την Εκπαίδευση Ενηλίκων, την οργάνωση και το συντονισμό τους σε Ευρωπαϊκό και Εθνικό Επίπεδο.

Μέσα από τις απόψεις που εκφράστηκαν στην ημερίδα, επισημάνθηκε η ανάγκη σταθερότητας θεσμικού πλαισίου, η ανάγκη για τη συνεργασία των φορέων μεταξύ τους, η εμπλοκή της κοινωνίας των πολιτών για την αύξηση της συμμετοχής ενηλίκων στη Διά Βίου Μάθηση, η διεύρυνση της συμμετοχής όλων των πολιτών και ιδιαίτερα των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. 

Η ημερίδα σχολιάστηκε από τους ομιλητές ως ένα πολύ θετικό ξεκίνημα για περαιτέρω συνεργασία και οι συμμετέχοντες δεσμεύτηκαν στο να αξιοποιήσουν τα συμπεράσματα που προέκυψαν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ