18.11.19 | 06:05

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπ. Παιδείας: “Κύριε Μητσοτάκη θα προχωρήσετε στις προσλήψεις των εκπαιδευτικών;”
14.06.19 | 13:44

Υπ. Παιδείας: Κύριε Μητσοτάκη θα προχωρήσετε στις προσλήψεις των εκπαιδευτικών;

Ερώτημα του Υπουργείου Παιδείας στον αρχηγό της Ν.Δ., Κυριάκο Μητσοτάκη, για τους διορισμούς στην εκπαίδευση, σε συνέχεια μη απάντησης του Αντιπροέδρου του Κόμματος, Κωστή Χατζηδάκη, στον πρώην Υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, σε χθεσινή κοινή τηλεοπτική παρουσία τους, για το εάν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προβεί σ' αυτές, στην περίπτωση ανάληψης της διακυβέρνησης της Χώρας.

«Δύο μέρες μετά την υποβολή του αιτήματος προς την επιτροπή του ΣτΕ από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων για συνέχιση των διαδικασιών πρόσληψης των 15.000, συνολικά, μόνιμων εκπαιδευτικών, χτες το βράδυ, ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης, σε τηλεοπτική συζήτηση, απέφυγε να δεσμευτεί τόσο για τους 4.500 μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή όσο και για τους υπόλοιπους 10.500 διορισμούς,  παρότι ρωτήθηκε κατ’ επανάληψη από τον τέως Υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη.

Επειδή οι θέσεις των κομμάτων πρέπει να είναι ξεκάθαρες σε ένα ζήτημα που αφορά χιλιάδες γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς, επανερχόμαστε για να λάβουμε επιτέλους μια καθαρή απάντηση. Ποτέ δεν έχουν γίνει διορισμοί στην Ειδική Αγωγή που υπήρξε επί δεκαετίες αποπαίδι της εκπαίδευσης. Οι διορισμοί αυτοί προγραμματίστηκαν και έχει ήδη προ μηνών ξεκινήσει η διαδικασία. Έχουν υποβληθεί συνολικά 43.059 αιτήσεις», τονίζει το ΥΠΕΘ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ