12.12.19 | 18:31

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

"Παγώνουν" οι άδειες καταστημάτων στο Χαλάνδρι
15.10.13 | 19:07

Παγώνουν οι άδειες καταστημάτων στο Χαλάνδρι

Ανησυχία έχει προκαλέσει στους Χαλανδραίους η ραγδαία αύξηση λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, εντός των ορίων του Δήμου. Για το λόγο αυτό, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, έπειτα από εισήγηση του Δημάρχου, Γιώργου Κουράση, αποφάσισε την αναστολή για έναν χρόνο της έκδοσης αδειών λειτουργίας  καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. 

Οι λόγοι για τους οποίους ελήφθη από το Δ.Σ. η σχετική απόφαση, όπως εξηγούν οι άνθρωποι του Δήμου, είναι:

α) Η πέρα από κάθε όριο επιβάρυνση που έχει υποστεί ο Δήμος Χαλανδρίου την τελευταία διετία από τη λειτουργία υπερβολικού αριθμού καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, με αποτέλεσμα να μην επαρκούν οι υποδομές της πόλης και έχει ως αποτέλεσμα τη διαμαρτυρία κατοίκων και φορέων.

β) Οι κυκλοφοριακές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις για την πόλη και τους κατοίκους εξαιτίας της ανάπτυξης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ, εστιατόρια και μπαρ), τόσο από τη μεγάλη εισροή επισκεπτών όσο και της αυξανόμενης ροής βαρέως τύπου οχημάτων τροφοδοσίας.

γ) Η μετατροπή και αλλοίωση της φυσιογνωμίας του κέντρου της πόλης και πολλών περιοχών του Δήμου, ως συνέπεια την επέκταση (λόγω του κορεσμού του κέντρου) του εμπορικού χαρακτήρα των χρήσεων προς όλες τις κατευθύνσεις της πόλης.

δ) Η υπό εξέλιξη αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της πόλης του Χαλανδρίου, για την οποία είναι αναγκαία η αναστολή έκδοσης σχετικών αδειών.

ε) Η νομολογία που έχει διαμορφωθεί από τα αρμόδια διοικητικά δικαστήρια όπως ενδεικτικά  ΣτΕ 1012/2002, 981/1992, 650/2002, 3195/2000 κ.λπ. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ