22.05.19 | 20:24

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσακαλώτου - ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ-ΟΤΑ: Οι συζητήσεις
05.03.19 | 15:16

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσακαλώτου - ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ-ΟΤΑ: Οι συζητήσεις

Με βασικά αιτήματα, τη χορήγηση του 13ου και 14ου μισθού από 01/01/13 σε όλους τους Δημοσίους Υπαλλήλους, την επανανομοθέτηση των στα επίπεδα του 2010 (ένας μισθός τα Χριστούγεννα, ½ μισθός το Πάσχα, ½ μισθός επίδομα αδείας) και τη ρύθμιση των Βαρέων & Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, έξω από το Υπουργείο Οικονομικών αυτήν την ώρα ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, στο πλαίσιο της παναττικής στάσης εργασίας στο Δημόσιο και τους Ο.Τ.Α., σήμερα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του epoli.gr από τη Νίκης, εγκρίθηκε το αίτημα της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ για συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και αναμένεται η άνοδος ονομαστικής αντιπροσωπείας.

[13:10]: Στο Γραφείο του Υπουργού ανέβηκε για τη συνάντηση η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και οι Γιάννης Τσούνης (Αν. Γενικός Γραμματέας) και Μαρία Παπαδοπούλου (Ταμίας) από την ΠΟΕ-ΟΤΑ.

[14:55]: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση.

[15:15]: Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του epoli.gr ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, για το μεν θέμα του κομμένου 13ου και 14ου μισθού δεν προτίθεται να προχωρήσει σε κάποια πρωτοβουλία πριν την τελική απόφαση του ΣτΕ για το θέμα, για το δε θέμα του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας τόνισε πως, δεν θα υπάρξει μείωση του ποσού του επιδόματος, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και ένταξης κι άλλων ειδικοτήτων σ’ αυτό, μετά από δημοσιονομική εξέταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Άκαρπη η συνάντηση με τον Υπ. Οικονομικών για ΒΑΕ και 13ο, 14ο μισθό”

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ