25.10.20 | 19:11

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Γεροβασίλη - ΠΟΕ-ΟΤΑ: Τι συζητήθηκε
15.11.17 | 14:35

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Γεροβασίλη - ΠΟΕ-ΟΤΑ: Τι συζητήθηκε

Το ζήτημα της αποκατάστασης της “ανισορροπίας” για την επιλογή των Διευθυντών και Προϊσταμένων στα ΚΕΠ, κυριάρχησε στη σημερινή συνάντηση της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Ολ. Γεροβασίλη με την Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του epoli.gr, η Ομοσπονδία απέσπασε την δέσμευση για επικείμενη κατάθεση τροπολογίας, προκειμένου όπως ειπώθηκε να “αρθούν οι ανισορροπίες” από την προηγούμενη διάταξη.

Κατά τη συνάντηση δεν τέθηκε το ζήτημα της αξιολόγησης των δημοτικών υπαλλήλων, παρότι σε πρότερο χρόνο υπήρξε συμφωνία της ΠΟΕ-ΟΤΑ με την ΚΕΔΕ, να υποβληθεί αίτημα στην Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης για επαναπροσδιορισμό των κριτηρίων λόγω των πολλών ειδικοτήτων στους εργαζόμενους της Τοπική Αυτοδιοίκησης.

 

[15:05]: Η ανακοίνωση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για τη συνάντηση

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. είχε συνάντηση σήμερα το μεσημέρι με την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κα Όλγα Γεροβασίλη. Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και το βασικό θέμα που απασχόλησε τις δύο πλευρές ήταν το άρθρο 84 του Ν.4484/2017 που αφορά στην κατά προτεραιότητα τοποθέτηση Προϊσταμένων στις οργανικές μονάδες υπηρεσιών Κ.Ε.Π. υπαλλήλων των κατηγοριών Π.Ε. και Τ.Ε. του κλάδου Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών.

Από την πλευρά της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ζητήθηκε η άμεση ανάκληση του επίμαχου άρθρου, έτσι ώστε να αρθεί η απαγόρευση μετακίνησης των εργαζομένων του κλάδου Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών (Δ.Υ.Π.) από τα Κ.Ε.Π., να μπορούν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι να υπηρετούν και σε άλλες υπηρεσίες του οικείου Δήμου και βεβαίως να μπορούν να συμμετέχουν ισότιμα στην Διοικητική ιεραρχία άλλων Διευθύνσεων και Τμημάτων με βάση τον Ο.Ε.Υ. του κάθε Δήμου και τα τυπικά και ουσιαστικά τους προσόντα.

Το άρθρο 84 του Ν.4484/2017 «εγκλωβίζει» ουσιαστικά τους υπαλλήλους του κλάδου Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών (Δ.Υ.Π.) στα Κ.Ε.Π. μέχρι την συνταξιοδότηση τους χωρίς να τους δίνει το δικαίωμα εξέλιξη στην Διοικητική Ιεραρχία των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σύμφωνα με τα ισχύοντα για τις υπόλοιπες κατηγορίες εργαζομένων.

Η πρόταση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., που σημειωτέων έχει υποβληθεί εγγράφως στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, όπως και στο Υπουργείο Εσωτερικών το προηγούμενο διάστημα, έγινε κατανοητή από την κα Όλγα Γεροβασίλη και η Υπουργός δεσμεύτηκε το αμέσως επόμενο διάστημα να συνταχθεί τροπολογία που θα επιλύει το πρόβλημα που έχει ανακύψει με το άρθρο 84 του Ν.4484/2017, λαμβάνοντας υπόψη ουσιαστικά  την πρόταση που έχει υποβάλει η Ομοσπονδία.

Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα είπε ο κα Γεροβασίλη στα Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., το κείμενο της τροπολογίας, πριν αυτή κατατεθεί στη Βουλή, θα γνωστοποιηθεί στην Ομοσπονδία προκειμένου να αποφευχθούν λάθη τα οποία μπορούν να προκαλέσουν νέα προβλήματα. Θα αναληφθεί δε, όπως δεσμεύτηκε η κα Όλγα Γεροβασίλη πρωτοβουλία από το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης προκειμένου να αντιμετωπιστούν δυσλειτουργίες από τον επίμαχο άρθρο μέχρι να διευθετηθεί το θέμα με νομοθετική διάταξη. 

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. θεωρεί σημαντική εξέλιξη τα όσα ειπώθηκαν από την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κα Όλγα Γεροβασίλη στην αντιμετώπιση ενός προβλήματος πρώτης προτεραιότητας για τον κλάδο και αναμένει την άμεση υλοποίηση των συμφωνηθέντων.»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ