02.12.20 | 15:34

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΣΕΡΡΩΝ

Ολοκληρώθηκε ο πεζόδρομος της οδού Κ. Καραμανλή στις Σέρρες
21.12.15 | 12:22

Ολοκληρώθηκε ο πεζόδρομος της οδού Κ. Καραμανλή στις Σέρρες

Δόθηκε προς χρήση των πολιτών, ο πεζόδρομος της οδού Κ. Καραμανλή (πρώην Μεραρχίας), από την πλατεία Κρονίου έως το Διοικητήριο (πρώην Νομαρχία).

Ουσιαστικά πρόκειται για συνέχιση της προηγούμενης παρέμβασης που ολοκληρώθηκε εντός του 2013 και αφορούσε το τμήμα της οδού Κ. Καραμανλή, από το ύψος του Δημαρχείου έως και την πλατεία Κρονίου, και τώρα ολοκληρώθηκε έως το ύψος του Διοικητηρίου (πρώην Νομαρχία).

«Η πόλη των Σερρών με την πεζοδρόμηση της οδού Κ. Καραμανλή (πρώην Μεραρχίας), σε συνδυασμό με το έργο των βιοκλιματικών αναπλάσεων, γίνεται πιο όμορφη», δήλωσε φανερά ικανοποιημένος ο Δήμαρχος Σερρών, Πέτρος Αγγελίδης, κατά τη σημερινή επίσκεψή του, στον πεζόδρομο της οδού Κ. Καραμανλή (πρώην Μεραρχίας), συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Έργων, Ηλία Γκότση.

«Αναβαθμίζεται», συμπλήρωσε ο κ. Αγγελίδης, «το ιστορικό και εμπορικό κέντρο των Σερρών, βελτιώνεται το επίπεδο εξυπηρέτησης των πεζών, τονώνεται η εμπορικότητα των καταστημάτων και γενικότερα αναβαθμίζεται το κέντρο της πόλης, μια περιοχή η οποία χρησιμοποιείται καθημερινά από τους περισσότερους κατοίκους αλλά και επισκέπτες της πόλης».

Η ολοκλήρωση της πεζοδρόμησης της οδού Κ. Καραμανλή, από το Δημαρχείο έως το πρώην Διοικητήριο, σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση των βιοκλιματικών αναπλάσεων, προσφέρει υψηλό επίπεδο διαβίωσης στους πολίτες, καθώς η ποιότητα ζωής των κατοίκων αυτής της περιοχής θα αναβαθμιστεί αισθητά, ενώ παράλληλα θα δώσει νέα δυναμική στην εμπορική και τουριστική κίνηση της πόλης.

O Αντιδήμαρχος Έργων, Ηλίας Γκότσης, αναφερόμενος στο έργο, διευκρίνισε, ότι o προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 300.000 ευρώ και τα χρήματα προέρχονται από τη ΣΑΤΑ.

Απομένει ακόμη να γίνει ποδηλατόδρομος, ο οποίος θα ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2016, επειδή δεν υπάρχει άσφαλτος το χειμώνα, ενώ θα τοποθετηθούν παγκάκια και καλαθάκια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ