19.09.19 | 17:48

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης
18.10.13 | 16:20

Ολοκληρώθηκε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που συνήλθε υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, συμφωνήθηκε, εφόσον προκύψουν απολύσεις από την αναδιάρθρωση στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και την Ελληνική Βιομηχανία Όπλων να απαιτηθεί από την Τρόικα να προσμετρηθούν στις απολύσεις. 

Παρομοίως, ως απολύσεις θα ζητηθεί να λογιστούν και οι αποχωρήσεις των συμβασιούχων υπαλλήλων, που παραμένουν στο Δημόσιο, με προσωρινές διαταγές και ασφαλιστικά μέτρα, εφόσον βέβαια η Δικαιοσύνη αποφασίσει την απόλυση τους.

«Είναι θέματα που είχαν τεθεί στην Τρόικα και θα δοθεί μεγάλη πολιτική μάχη σε όλα τα επίπεδα», ανέφεραν πηγές του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Επιπλέον, εκτιμάται ότι, οι υπάλληλοι που θα βρεθούν εκτός, επειδή είναι πειθαρχικά ελεγχόμενοι, μέχρι τέλος του χρόνου, θα είναι συνολικά 400 - 500. 

Στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, ετέθη "επί τάπητος" και η εκκρεμότητα των 1.349 διοικητικών πανεπιστημιακών για την ολοκλήρωση του "πρώτου κύματος κινητικότητας". 

«Μη απογραφή σημαίνει πειθαρχικές συνέπειες», σημείωσαν πηγές, τονίζοντας ότι, μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί το "πρώτο κύμα κινητικότητας". 

Επιπροσθέτως, έγινε μια πρώτη κουβέντα και για το "δεύτερο κύμα κινητικότητας", για το οποίο έχει ζητηθεί από την Τρόικα δίμηνη παράταση, μέχρι τέλος Φεβρουαρίου. Σε αυτό το αίτημα δεν υπάρχει απάντηση και η αντίδραση της Τρόικας δεν είναι ούτε αρνητική, ούτε θετική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Συμβούλιο τέθηκε και το ζήτημα που αποκάλυψε το epoli.gr για την εθελοντική διαδημοτική κινητικότητα, κυρίως σε ό,τι αφορά μετακινήσεις από την Αττική στην επαρχία (ΕΔΩ), που λίγο νωρίτερα επιβεβαίωσε και ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης (ΕΔΩ)

Το Συμβούλιο είδε θετικά την εν λόγω προοπτική, την οποία προτείνει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, στο πλαίσιο της συνεισφοράς των Ο.Τ.Α. στο δεύτερο "κύμα" διαθεσιμότητας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ