22.06.18 | 23:38

 

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Ολοένα και ΠΙΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ οι ΓΕΡΜΑΝΟΙ Δημόσιοι Υπάλληλοι
27.11.16 | 12:48

Ολοένα και ΠΙΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ οι ΓΕΡΜΑΝΟΙ Δημόσιοι Υπάλληλοι

Σύμφωνα με έρευνα του ιδρύματος Otto-Brenner, την οποία δημοσιεύει η Die Welt, διπλασιάστηκαν στη Γερμανία από το 2014 οι περιπτώσεις ποινικά κολάσιμων περιπτώσεων.

Ο κατάλογος της έρευνας, η οποία έγινε για λογαριασμό της Γερμανικής κυβέρνησης, είναι μακρύς. Ξεκινά από τις δωροδοκίες πάσης φύσεως και φτάνει μέχρι την απάτη και το οικονομικό έγκλημα της απιστίας.

Η Γερμανία βρίσκεται σύμφωνα με τα στοιχεία της Transparency International στην πέμπτη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση από πλευράς διαφθοράς μαζί με τη Μ. Βρετανία και το Λουξεμβούργο. Λιγότερο διαδεδομένη σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά είναι στην Δανία, τη Σουηδία, την Φινλανδία και την Ολλανδία. Πιο διαδεδομένη είναι στην Ουγγαρία, τη Σλοβακία, την Ελλάδα, τη Ρουμανία, την Ιταλία και την Βουλγαρία.

Πάντως, η εσωτερική έρευνα της Γερμανικής κυβέρνησης, η οποία βλέπει τώρα το φως της δημοσιότητας, αποδεικνύει ότι, ο χρηματισμός δεν αποτελεί σπάνια περίπτωση και στη Γερμανική "κρατική μηχανή", όπως πιστευόταν ευρύτατα μέχρι τώρα. Οι περισσότερες καταγγελίες αφορούν μάλιστα στο Υπουργείο Εξωτερικών.

11 περιπτώσεις κατά 15 υπαλλήλων αφορούν σε υπαλλήλους του, ενώ δεν διευκρινίζεται στην έρευνα αν έχουν απομακρυνθεί από την υπηρεσία υπάλληλοι για τους οποίους αποδείχτηκε ο χρηματισμός. Αναφέρεται, επίσης, περίπτωση δωροδοκίας 100.000 ευρώ για ανάληψη έργου στο εξωτερικό. Στον ένα εκ των ενεχομένων μειώθηκε πάντως ο μισθός, όπως γράφει η Γερμανική εφημερίδα.

 

 ΠΗΓΗ: epoli.gr από ΑΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ