05.06.20 | 12:51

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ

«Η Οικογένεια του Σχολείου. Το Σχολείο της Οικογένειας» στον Δήμο Ηλιούπολης
02.11.15 | 10:31

Η Οικογένεια του Σχολείου. Το Σχολείο της Οικογένειας στον Δήμο Ηλιούπολης

Ο Δήμος Ηλιούπολης, στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης προσπάθειας που καταβάλει για την βελτίωση του σχολικού περιβάλλοντος, με την κοινή προσπάθεια και συνεργασία εκπαιδευτικών, γονιών και Δήμου, συνεχίζει για δεύτερη χρονιά, σε συνεργασία με την θεραπευτική μονάδα για το παιδί «Σπύρου Δοξιάδη», κύκλο ομιλιών με θέμα: «Η Οικογένεια του Σχολείου. Το Σχολείο της Οικογένειας». 

Οι ομιλίες θα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή και ώρα 19:00 μ.μ., στο θέατρο του Δημαρχείου Ηλιούπολης (Λεωφ. Σοφ. Βενιζέλου 112-114 και Λεωφ. Πρωτόπαππα, είσοδος από Κουντουριώτη),  6 – 27 Νοεμβρίου 2015. 

Οι ομιλίες πραγματεύονται θέματα που συνδέονται με τις σημαντικότερες περιόδους στην ζωή του παιδιού, νηπιακή - παιδική - εφηβική. 

Ο κύκλος ομιλιών απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές.  

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΙΛΙΩΝ 

· 6/11 «Ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη παιδιού και έφηβου», Δρ. Σουμάκη Τζένη (Παιδοψυχίατρος – Ψυχαναλύτρια, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΕΚΕΨΥΕ και Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας) 

· 13/11 «Το παιδί μου και εγώ», Παπαδάκου Σταυρούλα (τ. Συντονίστρια Διευθύντρια Παιδιατρικού Τμήματος Ασκληπιείου Βούλας και Πρόεδρος Εφηβικής Ιατρικής) 

· 20/11 «Η οικογένεια και η λειτουργία της», POMINI MARIAVALERIA (Κλινική ψυχολόγος - ψυχοθεραπεύτρια, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Α’ Ψυχιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών)

· 27/11 «Οργάνωση και τεχνικές διαχείρισης της μελέτης», Α) Αγγελική Τσαγκάρη (Ψυχοπαιδαγωγός), «Η μετάβαση από το δημοτικό στο γυμνάσιο. Συναισθηματικές αλλαγές και γνωστικές διεργασίες», Β) Ράνια Θεοδώρου (Σχολική ψυχολόγος, Msc)           

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης - Η είσοδος είναι ελεύθερη. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ