18.01.21 | 09:23

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ » ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

Οδικά και σιδηροδρομικά έργα άνω των 900 εκ. € στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ
24.11.14 | 15:08

Οδικά και σιδηροδρομικά έργα άνω των 900 εκ. € στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Οδικά και σιδηροδρομικά έργα, ύψους άνω των 900 εκατ. ευρώ, για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης ανήγγειλε ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στην Αλεξανδρούπολη, κατά την επίσκεψή του στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ και ειδικότερα στον Έβρο.

Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Γιώργος Παυλίδης, δήλωσε σχετικά: 

«Για τα πέντε μεγάλα έργα ζωτικής σημασίας για την Περιφέρειά μας δώσαμε μάχη, τα διεκδικήσαμε με έντονη πίεση και πετύχαμε να συμπεριληφθούν στη νέα Προγραμματική Περίοδο του 2014 - 2020. 

Ο αυτοκινητόδρομος Δράμας - Καβάλας, η ηλεκτροκίνηση και οι βελτιώσεις της οδικής γραμμής Προμαχώνα - Αλεξανδρούπολης, η σιδηροδρομική σύνδεση Λιμένα Καβάλας - Τοξοτών, η οδική σύνδεση Λιμένα Αλεξανδρούπολης - Εγνατίας Οδού, οι βελτιώσεις της σιδηροδρομικής σύνδεσης Αλεξανδρούπολης - Ορμενίου είναι τα σημαντικότερα έργα για τα οποία υπάρχει η δέσμευση ότι θα υλοποιηθούν, το περιμένουμε αμετακίνητοι να γίνει στην πράξη. 

Τεράστιας σημασίας είναι η ηλεκτροκίνηση του σιδηρόδρομου, που θα μας οδηγήσει σε άλλη εποχή μεταφορών και ανταγωνιστικότητας, μειώνοντας κάθετα τα κόστη μεταφοράς. 

Ελπίζουμε, ότι το αναμενόμενο πακέτο Γιούνκερ (2016), από όπου αναφέρθηκε ότι θα γίνει η χρηματοδότηση του, θα υπάρξει στην πράξη. 

Εξέφρασα την ικανοποίηση μου, απευθυνόμενος στην Κυβέρνηση και στον Υπουργό, βάζοντας αστερίσκο ότι η διεκδίκηση μας παραμένει έως ότου τα δούμε να υλοποιούνται».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ