06.06.20 | 04:01

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΠΑΤΡΕΩΝ

Νότιο Πάρκο: Αθώοι Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος Πατρέων
01.04.19 | 12:20

Νότιο Πάρκο: Αθώοι Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος Πατρέων

Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και ο Αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού έργου, Χρήστος Κορδάς για τη δημιουργία του Νότιου Πάρκου. Ήταν κατηγορούμενοι για το «κατ’ εξακολούθηση έγκλημα μεταβολής του χώρου». «Ένας χώρος που ήταν επί χρόνια πλήρως εγκαταλειμμένος, γεμάτος σκουπίδια, χόρτα, μπάζα, αποτελούσε εστία μόλυνσης για την πόλη μας. Η «μεταβολή» που έγινε στο χώρο ήταν ο καθαρισμός του και η διαμόρφωση σε πάρκο από τους εργαζόμενους και τα μηχανήματα του Δήμου, χωρίς να χρεωθεί ο πατραϊκός λαός με εργολαβίες. Ο απέραντος πρώην σκουπιδότοπος «μεταβλήθηκε» σε όαση περιπάτου, αθλητισμού και πολιτισμού», επισημαίνει η Δημοτική Αρχή.

Ο Δήμαρχος, βγαίνοντας από το Δικαστικό Μέγαρο, «χάθηκε» στις αγκαλιές των συγκεντρωμένων, που από το πρωί, αρχικά έξω από το Δημαρχείο και κατόπιν έξω από τα Δικαστήρια, στήριξαν με την παρουσία τους τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Δήμαρχος, εμφανώς συγκινημένος, αναφέρθηκε αρχικά στον εργαζόμενο του Δήμου Γιάννη Ζέρβα που χάθηκε πρόωρα από τη ζωή πριν ένα χρόνο «που πρωτοστάτησε για να γίνει αυτό το πάρκο. Σε αυτόν τον δρόμο θα συνεχίσουμε. Σε λίγο θα έρθει και η ώρα του Ανατολικού Πάρκου. Θα είναι το μπαλκόνι της Πάτρας, θα είναι δικό μας. Το δικαιούμαστε, όπως και τόσα άλλα. Σας ευχαριστούμε για τη συμπαράσταση. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να νικάμε και να ξεπερνάμε τα εμπόδια».

Σε δηλώσεις του στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο Δήμαρχος τόνισε μεταξύ άλλων: «Ήταν ένας χώρος με βρωμιά και δυσωδία και έγινε ένα πάρκο δίπλα στη θάλασσα για όλους. Αυτός ο χώρος έχει νομιμοποιηθεί στη συνείδηση των εργαζομένων και του Πατραϊκού λαού, που καθημερινά τον επισκέπτονται. Το έργο αυτό είναι των εργαζομένων του Δήμου, που απέδειξαν ότι με την ψυχή και τις δυνάμεις τους, μπορούν να κάνουν τα πάντα. Είναι έργο που μας δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε. Με τον ίδιο τρόπο θα τελειώσουμε και όλα τα υπόλοιπα που έχουμε προγραμματίσει, όπως το Ανατολικό Πάρκο στον Ρηγανόκαμπο, για το καλό της πόλης μας και του λαού της. Είναι καιρός να γίνει κατανοητό από τους κυβερνώντες ότι δεν πρέπει να φτάνουμε σε αυτό το σημείο. Πρέπει να σταματήσουν να βάζουν εμπόδια σε ό,τι δημιουργούμε και δίνει ανάσα στα παιδιά μας, αλλά και σ’ εμάς τους ίδιους».

Στη συνέχεια, ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Κορδάς, δήλωσε: «Θα ήμασταν ένοχοι αν δεν κάναμε το πάρκο όπως το κάναμε. Δώσαμε στον Πατραϊκό λαό μια δυνατότητα που δεν είχε πριν. Ήταν μια επιτυχία όλων μας και κυρίως των εργαζομένων μας, είχαμε τη συμπαράσταση των πάντων, εκτός από κάποια συμφέροντα που λυμαίνονταν, λυμαίνονται και θα λυμαίνονται τέτοιους χώρους».

Θυμίζουμε ότι τον Δήμαρχο στήριξαν με ανακοινώσεις τους και ήταν παρόντες σήμερα στα Δικαστήρια, το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας, ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Δήμου, το Σωματείο Οδηγών – Χειριστών του Δήμου, ο Σύλλογος Προσωπικού της ΔΕΥΑΠ, το Σωματείο Φυλάκων Σχολικών Κτιρίων και λοιπών, Εργατοϋπαλλήλων του Δήμου, ο Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος Πατρών, το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας και πλήθος λαού και νεολαίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ