09.12.19 | 14:15

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

«"Νοιαζόμαστε - Μοιραζόμαστε" και φέτος στο Δήμο Αθηναίων!»
08.12.15 | 13:54

Νοιαζόμαστε - Μοιραζόμαστε και φέτος στο Δήμο Αθηναίων!

ΕΥΑ ΚΟΝΤΟΣΤΑΘΑΚΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ»

Και... φέτος, για 4η χρονιά, ο Δήμος Αθηναίων "Νοιάζεται - Μοιράζεται" για όλους όσοι έχουν ανάγκη, ανάγκη που γίνεται ακόμη μεγαλύτερη τις Άγιες αυτές Ημέρες, ιδιαίτερα για τα παιδιά...

Έτσι, στην Τεχνόπολη, θα φιλοξενηθεί, φέτος, ο ιδιαίτερα επιτυχημένος θεσμός του Δήμου Αθηναίων, με την Πρόεδρο της "Τεχνόπολις", κα. Εύα Κοντοσταθάκου, να μας "ανοίγει την πόρτα" και να μας φιλοξενεί..., 12 ημέρες πριν ο χώρος αυτός γεμίσει αγάπη, προσφορά, αλληλεγγύη...

ΕΡ.: Κυρία Κοντοσταθάκου, "Νοιάζομαι - Μοιράζομαι" για 4η χρονιά από τον Δήμο Αθηναίων. Υπάρχει κάτι νέο, κάτι διαφορετικό φέτος;

«Υπάρχει...! Για πρώτη χρονιά το "Νοιάζομαι - Μοιράζομαι" πραγματοποιείται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, σε ένα hot - spot της πόλης, το οποίο είναι πάντοτε πολυσύχναστο, και περισσότερο τώρα, τις ημέρες των εορτών, που λόγω δραστηριοτήτων όπως, το Christmas Factory και το Μουσείο Φωταερίου, προσελκύει ακόμη πιο πολύ κόσμο και κυρίως παιδιά. 

Έτσι, μέσα σε μία εορταστική ατμόσφαιρα, καλούμε τους επισκέπτες της Τεχνόπολης, μαζί με τη χαρά και τη διασκέδαση να προσφέρουν ό,τι ο καθένας έχει δυνατότητα για τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη και ταυτόχρονα με την ευκαιρία αυτή να γνωρίσουν και στα παιδιά τους τη σημασία αυτής της προσφοράς, ειδικά σε δύσκολες μέρες, όπως αυτές που διανύουμε στη Χώρα μας.» 

ΕΡ.: Πρακτικά, τι μπορεί να φέρει στο "Νοιάζομαι - Μοιράζομαι" εκείνος που θέλει να βοηθήσει τη Δράση;

«Ρούχα, τρόφιμα, είδη ατομικής υγιεινής, παιχνίδια, οτιδήποτε είναι απαραίτητο σε ένα σπίτι όπως το δικό μας για την καθημερινότητα ενός ανθρώπου ή μίας οικογένειας. 

Παρακαλούμε απλά, τα είδη που ο κόσμος προσφέρει με αγάπη και ίσως από το υστέρημά του, να βρίσκονται σε καλή κατάσταση, ώστε να προσφερθούν στους αποδέκτες, οι οποίοι πολλές φορές είναι μικρά παιδιά και πιστεύω πως όλοι αντιλαμβανόμαστε τη χαρά ενός παιδιού που παίρνει ένα καινούριο παιχνίδι ή ένα καινούριο ρούχο. 

Για ένα παιδί ή και έναν μεγαλύτερο άνθρωπο αυτό ίσως είναι το Χριστουγεννιάτικο δώρο του...» 

ΕΡ.: Ιδιαίτερα τις ημέρες αυτές των Εορτών, αρκετοί φορείς διοργανώνουν διάφορες εκδηλώσεις, με σκοπό τη βοήθεια στο συνάνθρωπο. Όμως υπάρχει και ο υπόλοιπος χρόνος... Σκοπεύετε να κάνετε κάτι γι' αυτό;

«Κατ’ αρχήν, ο Δήμος Αθηναίων βρίσκεται κοντά στους δημότες, που βρίσκονται σε δύσκολη θέση όλο το χρόνο, μέσω του Κ.Υ.Α.Δ.Α., των Δημοτικών Ιατρείων και με συνεργασίες, χορηγίες και συνδρομή φορέων και επιχειρήσεων, αλλά και του απλού κόσμου, όπως συμβαίνει στο "Νοιάζομαι - Μοιράζομαι". 

Από το νέο χρόνο, όμως, σχεδιάζουμε και εδώ στην Τεχνόπολη, δράσεις προς αυτήν την κατεύθυνση, οι οποίες δράσεις θα έχουν χρονικό ορίζοντα ως το τέλος του 2016. 

Ουσιαστικά, επιθυμούμε το "Νοιάζομαι - Μοιράζομαι", το οποίο γίνεται στο κλείσιμο μίας χρονιάς, να είναι ταυτόχρονα η αρχή πολλών δράσεων κοινωνικής προσφοράς, οι οποίες θα πραγματοποιούνται ταυτόχρονα με σειρά άλλων δρωμένων.»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ