14.04.21 | 17:30

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Φ.Π.Α. στα νησιά: Σκληραίνουν τη στάση τους οι αιρετοί του Ν. Αιγαίου
06.06.15 | 17:45

Φ.Π.Α. στα νησιά: Σκληραίνουν τη στάση τους οι αιρετοί του Ν. Αιγαίου

Σκληρή και αποφασιστική αντίδραση στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών του Φ.Π.Α. στα νησιά, αποφάσισε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στην Αθήνα, με το ζήτημα του Φ.Π.Α., να είναι το μοναδικό θέμα συζήτησης.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) Γιώργος Πατούλης, ο οποίος τόνισε για μία ακόμη φορά τη συμπαράσταση και συμπαράταξη της Κ.Ε.Δ.Ε., «στο δίκαιο αίτημα των νησιωτών», ο Βουλευτής Κυκλάδων της Ν.Δ. και πρώην Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ., Μάνος Κόνσολας, ο Βουλευτής Λέσβου του Κ.Κ.Ε. Σταύρος Τάσσος και ο πρώην Βουλευτής του Κ.Κ.Ε. Στρατής Κόρακας, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Αχαρνών Θεόφιλος Αφουξενίδης εκ μέρους «Του Ποταμιού», ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Δημήτρης Κρεμαστινός, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και η πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου. 

Σημειώνεται ότι, στη συνεδρίαση δεν παρευρέθησαν - αν και προσκλήθηκαν σε αυτήν - οι Βουλευτές Νοτίου Αιγαίου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου και Δήμαρχος Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος, στην εισήγησή του, αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις και κινητοποιήσεις που έχουν γίνει από την πλευρά της Αυτοδιοίκησης για το θέμα του Φ.Π.Α. στα νησιά, «οι οποίες το ανέδειξαν για πρώτη φορά», ως ένα από τα κυρίαρχα προς συζήτηση θέματα στην Ολομέλεια της Βουλής, που πραγματοποιήθηκε χθες.

«Οι δυσκολίες στη διαπραγματευτική πορεία της Χώρας επιβάλλουν ακόμη περισσότερο την ενδυνάμωση του αγώνα των νησιωτών, γι' αυτό θα πρέπει να παραμείνουμε σε ετοιμότητα και εγρήγορση – παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις – και αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο το τελευταίο μέτρο που έμεινε στα νησιά, για την κοινωνικό-οικονομική στήριξή τους», τόνισε ο κ. Χατζηδιάκος.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, στην τοποθέτησή του, μίλησε για την ανάγκη να παραμείνουν όλοι οι φορείς του Αιγαίου σε ετοιμότητα, προκειμένου να ανατρέψουν, «τις δρομολογημένες εξελίξεις που παραδίδουν το Αιγαίο και την κοινωνία του στην απαξίωση και το μαρασμό».

«Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι σε συνεχή επαφή με τους αντίστοιχους φορείς του Βορείου Αιγαίου, καθώς και με τους Δήμους όλων των νησιών, έτσι ώστε να προβούν σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια είναι αναγκαία και η οποία θα εκφράζει τη βούληση του συνόλου των νησιωτών μας για την αποτροπή του αντικοινωνικού και αντιοικονομικού μέτρου κατάργησης της έκπτωσης του Φ.Π.Α. στα αιγαιοπελαγίτικα νησιά», τονίζεται στην ανακοίνωση της Π.Ε.Δ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ