25.10.20 | 19:38

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Nίκος Τράκας: “Θα προστατεύσουμε εργαζομένους και παιδικούς σταθμούς”
22.11.17 | 10:07

Nίκος Τράκας: Θα προστατεύσουμε εργαζομένους και παιδικούς σταθμούς

Την αποφασιστικότητά του να προστατεύσει την εργασία των εργαζομένων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και τη συνέχιση της προσφοράς της σημαντικής αυτής κοινωνικής – εκπαιδευτικής δομής των Δήμων, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., Νίκος Τράκας, μιλώντας στο epoli.gr, το πρωί της Τετάρτης, έξω από το Υπ. Παιδείας, όπου πραγματοποιείται μαζική, δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας των εργαζομένων στους Δήμους.

Υπενθυμίζεται ότι, η Διοίκηση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ζητά την άμεση ανάκληση των εξαγγελιών του Υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, και την ακύρωση της κατάργησης των Σχολών Τ.Ε. Προσχολικής Αγωγής και την διετή υποχρεωτική ένταξη των παιδιών ηλικίας 4-6 ετών στα Νηπιαγωγεία.

Στη συγκέντρωση παρόντες, εκτός του προέδρου Νίκου Τράκα, οι Σπ. Πολυζώης (Β' αντιπρόεδρος), Μαρία Παπαδούλου (ταμίας), Γ. Τσούνης (αν. γενικός γραμματέας), Νίκος Κρέτσης (έφορος δημ. σχέσεων), Χρ. Ευθυμίου (μέλος Γ.Σ.), Ηλ. Κουτσιμπέλης (μέλος Γ.Σ.), Μ. Παπουτσής (μέλος ΑΔΕΔΥ). 

Επίσης, μαζί με την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. παρών στη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στο Υπ. Παιδείας, και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βρεφονηπιαγωγών (ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ), ο οποίος μεταξύ άλλων διεκδικεί, την άμεση ένταξη των τμημάτων προσχολικής αγωγής των ΑΤΕΙ στην Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση.

«Σήμερα εδώ στο Υπ. Παιδείας είναι προγραμματισμένη η απεργιακή κινητοποίηση όσον αφορά τις δηλώσεις του κ. Γαβρόγλου. Περιμένουμε συνάντηση μαζί του για να λύσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και έχει δημιουργήσει ο ίδιος με αποφάσεις και εξαγγελίες που έχει κάνει το τελευταίο διάστημα. Στην περίπτωση που εμείνει στην εξαγγελία του, τότε θα μας βρει όλους τους εργαζόμενους ενωμένους, να προστατεύουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους Παιδικούς Σταθμούς», τόνισε ο κ. Τράκας στο epoli.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ