11.05.21 | 22:17

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Νέος Νόμος για το ΑΣΕΠ: Οι αλλαγές [Μοριοδότηση, εμπειρία, εντοπιότητα, συνέντευξη]
16.01.21 | 14:26

Νέος Νόμος για το ΑΣΕΠ: Οι αλλαγές [Μοριοδότηση, εμπειρία, εντοπιότητα, συνέντευξη]

Σε συνέχεια πολλών ερωτημάτων – αποριών αναγνωστών μας, αναφορικά με το ψηφισμένο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, για το ΑΣΕΠ και την εργασιακή εισαγωγή στο Δημόσιο, το epoli.gr παρουσιάζει – αναλύει τις κυριότερες αλλαγές στον Νόμο για το ΑΣΕΠ.

Λίγο πριν την ψήφιση νομοσχεδίου που επιφέρει αλλαγές στον ιδρυτικό νόμο του ΑΣΕΠ το Υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε σε μία σειρά αλλαγών στη μοριοδότηση της εμπειρίας, των ξένων γλωσσών και του διδακτορικού τίτλου.

Αναφορικά με την μοριοδότηση της εμπειρίας των υποψηφίων σε αυτή θα προστίθεται μία (1) μονάδα λόγω εμπειρίας ενός (1) τουλάχιστον έτους, δύο (2) μονάδες λόγω εμπειρίας δύο (2) τουλάχιστον ετών, τρεις (3) μονάδες λόγω εμπειρίας τριών (3) τουλάχιστον ετών, τέσσερις (4) μονάδες λόγω εμπειρίας τεσσάρων (4) τουλάχιστον ετών και πέντε (5) μονάδες λόγω εμπειρίας πέντε (5) τουλάχιστον ετών.

Επίσης, οι υποψήφιοι θα λαμβάνουν μία (1) μονάδα για την άριστη γνώση της αγγλικής, γαλλικής, γερμανικής, ισπανικής ή ιταλικής γλώσσας. Εφόσον υπάρχει άριστη γνώση και σε δεύτερη ξένη γλώσσα, αυτή θα βαθμολογείται με μισή (0,5) μονάδα σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο παράρτημα γλωσσομάθειας του ΑΣΕΠ. Ωστόσο, η άριστη γνώση της ξένης γλώσσας που ορίζεται στην προκήρυξη ως απαιτούμενο πρόσθετο προσόν δεν θα μοριοδοτείται.

Επιπλέον, οι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος θα πριμοδοτούνται με πέντε (5) μονάδες μόνο όταν το διδακτορικό τους αφορά «επιστημονικό πεδίο που αναφέρεται ως αποδεκτό στην προκήρυξη σύμφωνα με την ταξινόμηση του Εθνικού Αρχείου Διδακτορικών Διατριβών».

Όσον αφορά το κριτήριο της εντοπιότητας, οι μόνιμοι κάτοικοι που θα λαμβάνουν επιπλέον μόρια, διευκρινίζεται ότι θα υποχρεούνται να υπηρετήσουν τουλάχιστον μία δεκαετία σε θέσεις που προκηρύσσονται στις ως άνω περιοχές.

Τέλος, η ατομική συνέντευξη που αφορά την πρόσληψη Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού γίνεται «δομημένη συνέντευξη».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ