21.04.21 | 13:33

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΚΙΛΕΛΕΡ

Νέος εξοπλισμός Ειδικών Σχολείων στο Δήμο Κιλελέρ
13.09.13 | 10:57

Νέος εξοπλισμός Ειδικών Σχολείων στο Δήμο Κιλελέρ

Στη φάση της υλοποίησης μπαίνει ένα έργο που συμβάλλει στην βελτίωση των υποδομών στον τομέα της εκπαίδευσης, μέσω της προμήθειας εξοπλισμού Ειδικών Σχολείων, για το Δήμο Κιλελέρ. 

Συγκεκριμένα, μετά από έγκριση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κώστα Αγοραστού, "προχωράει" για υπογραφή σύμβασης, μέρος του ενταγμένου στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας έργο «Προμήθεια εξοπλισμού Σχολικής Μονάδας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης για ΑμεΑ Δήμου Κιλελέρ», προϋπολογισμού 200.669,58 ευρώ (με ΦΠΑ).

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Στόχος του έργου είναι να υποστηρίξει την παροχή ειδικής εκπαίδευσης για την ανάπτυξη της προσωπικότητας, τη βελτίωση των δεξιοτήτων, την επαγγελματική κατάρτιση και την ισότιμη κοινωνική εξέλιξη των ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ικανότητες, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων με νοητική υστέρηση. Η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού βοηθά τα Τμήματα αυτά να λειτουργήσουν ολοκληρωμένα και να εκπληρώσουν το βασικό τους στόχο, που είναι να συμπεριλάβουν και να επανεντάξουν τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στο εκπαιδευτικό σύστημα, μία υποχρέωση που προωθείται από το Σύνταγμα».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Κιλελέρ, κ. Ρίζος Κομήτσας, δήλωσε: «Εκφράζουμε την πλήρη ικανοποίησή μας για τη θετικότατη εξέλιξη της χρηματοδότησης για την προμήθεια του εξοπλισμού στο Ειδικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων του Δήμου Κιλελέρ. Η ευαισθησία μας για τα άτομα με ειδικές ανάγκες είναι δεδομένη και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η οικονομική κρίση και οι πρωτοφανείς περικοπές δαπανών από την ελληνική πολιτεία προς την Αυτοδιοίκηση, να μην επηρεάσουν, τη λειτουργία αυτών των σχολικών μονάδων. Στην εποχή που ζούμε, η έμπρακτη αλληλεγγύη προς το συνάνθρωπο είναι ύψιστο καθήκον όλων μας, όπως και η διασφάλιση των αναγκαίων εχεγγύων προκειμένου τα άτομα με ειδικές ανάγκες να έχουν ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση και στην αγορά εργασίας, αποτελώντας ένα δυναμικό και δημιουργικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας». 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ