30.05.20 | 09:33

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Νέος διαγωνισμός για το Δικαστικό Μέγαρο του Ηρακλείου
28.08.13 | 20:22

Νέος διαγωνισμός για το Δικαστικό Μέγαρο του Ηρακλείου

Συνεργασία προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή του νέου Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου είχαν σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Νίκος Κανελλόπουλος με το Δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη και τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στο σχεδιασμό του Υπουργείου είναι να προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός για την ανέγερση του Δικαστικού Μεγάρου, αφού ο πρώτος, που περιελάμβανε και την κατασκευή του αντίστοιχου Δικαστικού Μεγάρου στη Πάτρα, κηρύχθηκε άγονος.

Έτσι λοιπόν αποφασίστηκε να προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός, αυτή τη φορά μόνο για το Δικαστικό Μέγαρο του Ηρακλείου και προς αυτή τη κατεύθυνση συζητήθηκαν εναλλακτικές προτάσεις που αξιολογούνται προς αναζήτηση χρηματοδοτικών εργαλείων που θα στηρίξουν οικονομικά την προσπάθεια.

Ο κ. Αθανασίου διατύπωσε για ακόμα μια φορά την πολιτική βούληση να προχωρήσει το έργο, συμφωνήθηκε δε με τους παράγοντες του Δήμου Ηρακλείου να συνεχιστούν οι προσπάθειές τους αλλά η συνεργασία ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κουράκης τόνισε τη σπουδαιότητα αυτού του σημαντικού έργου για τη πόλη που θα εξυπηρετεί τους πολίτες, δικαστικούς λειτουργούς και το Νομικό κόσμο ενώ παράλληλα εκτίμησε ότι σύντομα θα βρεθεί λύση ώστε το νέο σύγχρονο Δικαστικό Μέγαρο να γίνει πραγματικότητα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ