24.02.20 | 19:31

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΛΑΜΙΕΩΝ

Νέος αγωγός ύδρευσης για το Δήμο Λαμιέων
19.06.13 | 11:16

Νέος αγωγός ύδρευσης για το Δήμο Λαμιέων

Στην τελική του ευθεία μπαίνει το έργο κατασκευής του «Νέου Τροφοδοτικού αγωγού Ύδρευσης της Λαμίας από τις πηγές Γοργοποτάμου» προϋπολογισμού 12.000.000 Ευρώ, καθώς ο Δήμαρχος της πόλης και Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Λ.. Γιώργος Κοτρωνιάς. υπέγραψε τη σύμβαση με τον ανάδοχο εργολάβο. 

Ο νέος αυτός αγωγός, μήκους 10,4 χλμ. και των επιπλέον διακλαδώσεων του, μήκους 21 χλμ. στις δημοτικές & τοπικές κοινότητες Ροδίτσας, Σταυρού, Μεγάλης Βρύσης, Αγίας Παρασκευής, Φραντζή, Κωσταλεξίου, Κόμματος, Ανθήλης, Λυγαριάς και ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας, είναι από τα πιο σημαντικά έργα της Δ.Ε.Υ.Α. Λαμίας, το οποίο θα λύσει το πρόβλημα της ύδρευσης της περιοχής μέχρι το τέλος του 21ου αιώνα.

Κάθε λόγο, λοιπόν, έχει για να είναι ικανοποιημένος ο Δήμαρχος Λαμιέων, ο οποίος δήλωσε σχετικά:

«Ένα τόσο μεγάλο έργο δεν γίνεται τυχαία, τα έργα αυτού του μεγέθους απαιτούν σύλληψη, προγραμματισμό και σκληρή προσπάθεια για πάρα πολλά χρόνια.

Το έργο αυτό ξεκίνησε με τη μελέτη την οποία αναθέσαμε το 2000, η οποία τότε μας στοίχισε 120 εκατομμύρια δραχμές και από το 2000, σήμερα ολοκληρώνεται η διαδικασία, μια διαδικασία επαναλαμβάνω επίπονη, μια διαδικασία διεκδίκησης αν θέλετε, μια διαδικασία που είχε το ευτυχές τέλος να καταφέρουμε να το εντάξουμε και να το χρηματοδοτήσουμε, γιατί το ποσό των 12 εκατομμυρίων Ευρώ είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο ποσό.

Με το έργο αυτό, η σημερινή υδροδότηση που γίνεται με μονοσήμαντο γεμάτο τρόπο και έχει πολύ μικρή παροχετευτικότητα σε σχέση με τις ανάγκες της πόλης για τα επόμενα χρόνια, αντικαθίσταται από νέο διπλάσιο αγωγό και αν σκεφτούμε, ότι το έργο από το οποίο πίνουμε σήμερα νερό, εγκαινιάσθηκε το 1971 καταλαβαίνεται, ότι στο τέλος του αιώνα και βάλε κάποιοι, θα χρειαστεί να ξανακάνουν ένα τέτοιο μεγάλο έργο.

Αν το νερό είναι το πολυτιμότερο αγαθό, επιτρέψτε μου να πω, ότι το έργο αυτό είναι το πολυτιμότερο έργο αυτής περιόδου.

Γιατί το έργο αυτό είναι συνυφασμένο με το μέλλον αυτής πόλης. Είναι από τα έργα που δεν φαίνονται. Είναι από τα έργα που θάβονται μέσα στο χώμα, μια πλατεία μπορεί να φαίνεται. Είναι όμως ένα έργο πολύ πολύ πιο σημαντικό».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ