13.07.20 | 07:52

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Νέοι πίνακες 3Κ: Νέο “κύμα” αιτήσεων θεραπείας και αιτήσεων ακύρωσης - Ποιους αφορά
08.12.19 | 10:06

Νέοι πίνακες 3Κ: Νέο κύμα αιτήσεων θεραπείας και αιτήσεων ακύρωσης - Ποιους αφορά

Δεύτερο “κύμα” αιτήσεων θεραπείας και αιτήσεων ακύρωσης φαίνεται ότι πρόκειται να ξεκινήσει κατά των “νέων” οριστικών αποτελεσμάτων της προκήρυξης 3Κ/2018, σύμφωνα με ρεπορτάζ του epoli.gr.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας της εν λόγω προκήρυξης φαίνεται ότι θα πρέπει να περιμένει την εξέταση και των νέων αιτιάσεων κατά του πίνακα κατάταξης.

Στη δεύτερη αυτή φάση οι προσφεύγοντες είναι κυρίως υποψήφιοι, οι οποίοι εμφανίστηκαν ως επιτυχόντες στους οριστικούς πίνακες του Ιουνίου, πλην όμως πλέον έχουν βρεθεί εκτός πίνακα, μετά από αποδοχή κάποιας αίτησης θεραπείας συνυποψηφίου τους, η οποία οδήγησε στην κατάταξη του εν λόγω συνυποψηφίου σε υψηλότερη θέση κατάταξης

Η μη περίληψη κάποιου προηγουμένως επιτυχόντος στον πίνακα κατάταξης σημαίνει ότι, ο συγκεκριμένος υποψήφιος δεν θα διοριστεί ή - αν έχει ήδη διοριστεί - ότι ο διορισμός του θα ανακληθεί. Τι μπορεί, λοιπόν, να κάνει σε αυτή την περίπτωση όποιος βρέθηκε την τελευταία στιγμή εκτός πινάκων κατάταξης;

Η αναμόρφωση των πινάκων κατάταξης είναι μία διαδικασία, η ανάγκη της οποίας προέκυψε εξαιτίας του μεγάλου αριθμού αιτήσεων θεραπείας που υποβλήθηκαν και του επίσης σημαντικού αριθμού αυτών που έγιναν δεκτές. Μετά την αποδοχή αυτών των αιτήσεων, οι πίνακες κατάταξης άλλαξαν σε τέτοιο βαθμό, ώστε αποφασίστηκε από το Α.Σ.Ε.Π. να εκδοθούν νέοι πίνακες κατάταξης και όχι τροποποιητικές αποφάσεις. Το γεγονός αυτό και μόνο καταδεικνύει ότι κατά τη διαδικασία της αξιολόγησης των αιτήσεων από το Α.Σ.Ε.Π. είχαν γίνει πάρα πολλά λάθη.

Δεν αποκλείεται, όμως, λάθη να έχουν γίνει και στην διαδικασία κρίσης των αιτήσεων θεραπείας.

Η εμπειρία από την προκήρυξη 3Κ/2018 δείχνει ότι, ο όγκος των δεδομένων που πρέπει να αξιολογηθούν για την έκδοση αποτελεσμάτων αυτής της προκήρυξης είναι τόσο μεγάλος, ώστε η προχειρότητα και η βιασύνη να μην μπορούν να αποκλειστούν. Για το λόγο αυτό, όποιος μετά την δημοσίευση των νέων οριστικών πινάκων βρέθηκε από τη θέση του επιτυχόντος σε εκείνη του επιλαχόντος θα πρέπει να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο να ελέγξει το λόγο για τον οποίο η υποβληθείσα αίτηση θεραπείας του συνυποψηφίου του έγινε δεκτή και ο ίδιος βρέθηκε εκτός πίνακα. Είναι προφανές ότι για την διαδικασία αυτή έχει έννομο συμφέρον τόσο πρόσβασης στα έγγραφα όσο και υποβολής αιτήσεων θεραπείας ή ακύρωσης.

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε στην τελευταία στροφή πριν τον τερματισμό της μεγαλύτερης και πιο αμφιλεγόμενης διαδικασίας προσλήψεων των τελευταίων χρόνων. Όσοι έχουν φτάσει στην πηγή αναμένεται να κάνουν την τελευταία προσπάθεια να πιουν και νερό. Το νερό, όμως, όπως φαίνεται, δεν φτάνει για όλους.      

 

 

* Σε συνεργασία με το Δικηγορικό Γραφείο «Λάμπρος Σ. Ντουματσάς & Συνεργάτες», Πανεπιστημίου 42, 106 79 Αθήνα, Τηλ. 210 3631640, 210 3641468 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ