29.05.20 | 03:56

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΚΙΛΚΙΣ

70 νέοι κάδοι ανακύκλωσης στον Δήμο Κιλκίς
20.03.18 | 12:37

70 νέοι κάδοι ανακύκλωσης στον Δήμο Κιλκίς

Εβδομήντα νέους κάδους ανακύκλωσης προμηθεύθηκε η Αντιδημαρχία Καθαριότητας – Ανακύκλωσης από την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.), με την οποία συνεργάζεται, για την απρόσκοπτη συνέχιση του εφαρμοζόμενου προγράμματος ανακύκλωσης στην πόλη του Κιλκίς.

Οι νέοι μπλε κάδοι έχουν τοποθετηθεί σε καίρια σημεία της πόλης για να μπορούν οι δημότες να τους χρησιμοποιούν για την ανακύκλωση χαρτιού και πλαστικού. 

Η Αντιδημαρχία Καθαριότητας – Ανακύκλωσης καλεί τους δημότες να ρίχνουν χύμα στους μπλε κάδους χαρτόκουτα από γάλα, χυμούς κ.α., να αποθέτουν πλαστικές συσκευασίες γιαουρτιού και βάζων, αφού προηγουμένως τις πλύνουν, ενώ συνιστά ιδιαίτερη προσοχή στην τοποθέτηση χαρτοκιβωτίων στα σημεία απόρριψης.

Τα χαρτοκιβώτια πρέπει να είναι καλοδιπλωμένα και σωστά τακτοποιημένα για να μην καταλαμβάνουν πρόσθετο χώρο και να μην ξεχειλίζουν στους μπλε κάδους.

Τέλος, οι φιάλες γυάλινων μπουκαλιών πρέπει να αποτίθενται στους μπλε κώδωνες. 

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα ανακύκλωσης εφαρμόζεται καθημερινά στην πόλη του Κιλκίς και μία φορά την εβδομάδα σε οικισμούς που διαθέτουν μπλε κάδους ανακύκλωσης.

Τα απορρίμματα της ανακύκλωσης μεταφέρονται σε μονάδα ανακύκλωσης στη Σίνδο Θεσσαλονίκης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ