06.06.20 | 11:53

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Νέοι Αντιδήμαρχοι στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής
26.10.17 | 10:35

Νέοι Αντιδήμαρχοι στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Μπαίνοντας στην κρίσιμη ευθεία υλοποίησης σημαντικών έργων και projects για την πόλη, «που θα μεταμορφώσουν αποφασιστικά και ριζικά την εικόνα της και θα διαμορφώσουν ένα καλύτερο μέλλον για το Ηράκλειο Αττικής», ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος, αλλάζει την δομή της διοίκησης του Δήμου διευρύνοντας και ενισχύοντας τις θέσεις ευθύνης.

Οι «κλασσικές» αρμοδιότητες των αντιδημαρχιών εκσυγχρονίζονται και εναρμονίζονται με τις νέες ανάγκες της πόλης, ενώ δίπλα στους νέους αντιδημάρχους, που τοποθετούνται στον εκτελεστικό πυρήνα της διοίκησης, επικουρούν εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας με συγκεκριμένες ευθύνες σε τομείς που χρίζουν ιδιαίτερης βαρύτητας και μέριμνας.

«Οι αλλαγές σε φιλοσοφία και η ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού στα πόστα ευθύνης στοχεύουν να διατηρήσουν σε υψηλούς ρυθμούς και να αυξήσουν την παραγωγή έργου, έργο που έχει ξεκινήσει εντατικά από την αρχή της θητείας της τρέχουσας δημοτικής αρχής και όχι, κατά την ελληνική παράδοση, προεκλογικά…», σχολιάζει η Δημοτική Αεχή.

 

Οι νέοι αντιδήμαρχοι

Το νέο σχήμα διοίκησης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής ξεκινά με την ανακοίνωση των δημοτικών συμβούλων που θα επιμεριστούν τις πέντε Αντιδημαρχίες του Δήμου, όπως αυτές μετασχηματίζονται. Έτσι λοιπόν, ο δομικός αυτός ανασχηματισμός περιλαμβάνει τους:

  • Ηλία Μοσχονά, αντιδήμαρχος Υποδομών και Τεχνικών Έργων (& πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής)
  • Γιώργο Οικονομίδη, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας
  • Μαριάννα Ζούρου, αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών (& πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής)
  • Νίκο Σπυρόπουλο, αντιδήμαρχος Αστικής Ανάπτυξης
  • Δέσποινα Αϊβατζίδου – Ποριώτου, αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης.

 

Νίκος Μπάμπαλος: «Εξελίσσουμε τον τρόπο διοίκησης για να μπούμε στην πιο κρίσιμη ευθεία για την ανάπτυξη της πόλης»

Ανακοινώνοντας τις αλλαγές, ο κ. Νίκος Μπάμπαλος ευχαρίστησε τους έως τώρα αντιδημάρχους Μαρία Παντερή, Δημήτρη Δημητρόπουλο, Γιάννη Φίλανδρο, Μανώλη Κουτσογιαννάκη και Νίκο Σπυρόπουλο (ο οποίος συνεχίζει στην θέση του), υπογραμμίζοντας:

«Στις αρχές της διοίκησής μας επέλεξα Αντιδημάρχους με βάση την εμπειρία, προκειμένου με γοργά βήματα να καταφέρουμε να στήσουμε στα πόδια του έναν Δήμο απαξιωμένο, μια πόλη αποδιοργανωμένη. Με σχέδιο και μπόλικη δουλειά τα καταφέραμε.

Έτσι, στην πρώτη εναλλαγή των αντιδημαρχιών μου δόθηκε η δυνατότητα να εμπιστευτώ νέους ανθρώπους - και σε ηλικία και στα κοινά - για να στείλουμε το μήνυμα, να αποδείξουμε στους δημότες, ότι μπορούμε να εγγυηθούμε και για το παρόν αλλά και το μέλλον του Δήμου. Πως η νέα γενιά υπάρχει, πως το μέλλον είναι ελπιδοφόρο. Ενάμιση χρόνο μετά μπορώ να πω ότι με δικαίωσαν απόλυτα, να πιστοποιήσω και εγώ και οι Ηρακλειώτες, ότι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να γίνει ο πόλη μας πιο όμορφη, πιο λειτουργική.

Πλέον, πάμε ένα βήμα παραπέρα και εξελίσσουμε τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τα προβλήματα της πόλης τόσο σε επίπεδο μεθοδικότητας, όσο και νοοτροπίας. Συνδυάζουμε εμπειρία και φρεσκάδα για να μπούμε στο πιο κρίσιμο κομμάτι της διοίκησής μας. Εκείνο που θα εδραιώσει πλέον το Ηράκλειο στις ράγες μιας αναπτυξιακής πορείας σταθερής, σίγουρης, μη αναστρέψιμης.

Ενωμένοι, δυνατοί μα, πάνω από όλα, με σχέδιο και τηρώντας απαρέγκλιτα τις υποσχέσεις που έχουμε δώσει στους Ηρακλειώτες, συνεχίζουμε μπροστά».

Στις αμέσως επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν οι θέσεις και τα ονόματα των εντεταλμένων δημοτικών συμβούλων καθώς και οι αλλαγές που θα προκύψουν στα νομικά πρόσωπα του Δήμου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ