07.05.21 | 10:11

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ » ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Νέες θέσεις εργασίας στη διαχείριση απορριμμάτων της Πελοποννήσου
21.10.13 | 23:30

Νέες θέσεις εργασίας στη διαχείριση απορριμμάτων της Πελοποννήσου

Εξακόσιες νέες θέσεις εργασίες, κατά την προσεχή 2ετία στην Πελοπόννησο, θα δημιουργηθούν από την κατασκευή των μονάδων ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και 200 θέσεις στη συνέχεια, κατά την 25χρονη λειτουργία των μονάδων και των σταθμών μεταφόρτωσης, ανακοίνωσε κατά την ενημέρωση στο Περιφερειακό Συμβούλιο (ΠΕ.ΣΥ.), παρουσία φορέων και κατοίκων από τις περιοχές, όπου προτείνεται η εγκατάσταση των μονάδων, ο εκπρόσωπος της ΤΕΡΝΑ, της εταιρείας που έχει αναλάβει τη διαχείριση των σκουπιδιών.

Η εταιρία ξεκαθάρισε ότι στις μονάδες θα γίνεται ανακύκλωση, κομποστοποίηση, οι οποίες θα είναι αυτόνομες ενεργειακά από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Επισημάνθηκε, επίσης, ότι, πρόκειται για ένα κλειστό σύστημα διαχείρισης και αναφέρθηκε ότι τέτοιες μονάδες λειτουργούν μέσα σε πόλεις στην Ευρώπη.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης και Πρόεδρος του Φορέα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Πελοποννήσου, Γιάννης Σμυρνιώτης, κατά την ειδική αυτή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, σημείωσε ότι «δεν χωράνε τοπικισμοί, τέτοιοι που και στο παρελθόν οδήγησαν σε αδιέξοδα».

Παράλληλα, ο κ. Σμυρνιώτης σημείωσε ότι ο ΦοΔΣΑ έχει ήδη προβεί σε ενέργειες, ούτως ώστε ο τρόπος διαχείρισης που προβλέπεται για την Περιφέρεια Πελοποννήσου να συμπληρωθεί με επιπλέον κινητούς σταθμούς μεταφόρτωσης και για την προμήθεια μεγαλύτερων οχημάτων, προκειμένου να μειωθεί ακόμα περισσότερο το κόστος προς τον πολίτη.

Ο ειδικός γραμματέας ΣΔΙΤ, Νικόλαος Μαντζούφας, μιλώντας στη συνεδρίαση του ΠΕ.ΣΥ. Πελοποννήσου, ανέφερε ότι, αυτή τη στιγμή εξελίσσονται 14 διαγωνισμοί για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Ελλάδα και υπογράμμισε ότι, η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι η πρώτη που έχει προσωρινό ανάδοχο, ύστερα από «ένα διαγωνισμό που έγινε με πλήρη διαφάνεια σε όλα τα στάδιά του και πλέον αποτελεί πρότυπο για όλη την Ελλάδα».

Ο ειδικός γραμματέας τόνισε ότι, «το στοίχημα είναι να μετατρέψουμε την απειλή επιβολής προστίμων σε ανάπτυξη και στη δημιουργία του πλέον περιβαλλοντικού έργου της Ευρώπης, επισκέψιμο από κάθε πολίτη», ενώ ανακοίνωσε ότι, πρόκειται για μια επένδυση ύψους 150 εκατομμυρίων και δημιουργίας 600 και πλέον θέσεων εργασίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ