14.12.19 | 22:30

 

ΑΡΧΕΙΟ » ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Γ. Μπαλάφας: «Και στις φυσικές καταστροφές το Κέντρο Διαχείρισης Περ. Αττικής»
22.11.17 | 16:40

Γ. Μπαλάφας: Και στις φυσικές καταστροφές το Κέντρο Διαχείρισης Περ. Αττικής

O Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, επισκέφθηκε, σήμερα, το Κέντρο Διαχείρισης αποθήκευσης και εφοδιασμού ειδών πρώτης ανάγκης των σημείων διαμονής προσφύγων, που διαχειρίζεται η Περιφέρεια Αττικής, με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Αθηνών, Χρήστο Καπάταη.

Η αποθήκη είναι εξοπλισμένη με όλα τα απαραίτητα είδη πρώτης ανάγκης, ρουχισμός, αναλώσιμα είδη υγιεινής, τρόφιμα μακράς διαρκείας, κουβέρτες κ.λπ., αλλά και φάρμακα, τα οποία προέρχονται από δωρεές επιχειρήσεων, συλλογικοτήτων και μεμονωμένων ατόμων.

Τα είδη πρώτης ανάγκης διοχετεύονται, με τρόπο υπεύθυνο και ελεγχόμενο, στις ανοιχτές δομές φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών αλλά και για την κάλυψη των αναγκών ελλήνων συμπολιτών μας που χρειάζονται υποστήριξη.

Ο κ. Μπαλάφας τόνισε: «Η τεχνογνωσία που μας έδωσε το προσφυγικό αξιοποιείται και στην περίπτωση των φυσικών καταστροφών. Το Κέντρο Διαχείρισης της Περιφέρειας Αττικής από την πρώτη στιγμή, σε συνεννόηση με κοινωνικούς φορείς και τον στρατό παρέχει χρήσιμα είδη, όπως εμφιαλωμένο νερό, ρουχισμό, αδιάβροχα, γαλότσες, κουβέρτες αλλά και ζεστά γεύματα, για την υποστήριξη των πληγέντων από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ