25.10.20 | 00:13

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μονιμοποίηση συμβασιούχων Δήμου - ωφελουμένων Προγραμμάτων
18.05.20 | 11:04

Μονιμοποίηση συμβασιούχων Δήμου - ωφελουμένων Προγραμμάτων

Μονιμοποίηση για επί 15 χρόνια εργαζόμενους με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου – ωφελούμενους Προγραμμάτων, Προνοιακών Δομών του Δήμου Αγίας Βαρβάρας (Παιδικούς Σταθμούς, Βοήθεια στο Σπίτι, Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων), σύμφωνα με ρεπορτάζ του epoli.gr.

Οι άνω των 20 εργαζόμενοι είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, διεκδικώντας την αναγνώριση της εργασιακής σχέσης τους ως αορίστου χρόνου.

Με σύμμαχό τους τον τ. Δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας - υπερασπίστηκε δικαστικά το αίτημά τους - το Δικαστήριο αποφάσισε την αναγνώριση της εργασιακής σχέσης τους ως αορίστου χρόνου, με τον Δήμο να καλείται πλέον, είτε να τους προσλάβει ως ΙΔΑΧ, είτε να ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ του epoli.gr η νυν Διοίκηση του Δήμου δεν έχει εκφράσει καν την πρόθεσή της.

Το epoli.gr επικοινωνώντας με τον τ. Δήμαρχο κ. Γιώργο Καπλάνη για το γεγονός μας τόνισε:

«Αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενος γι’ αυτή τη δικαίωση των εργαζομένων του δήμου, δηλαδή τη μονιμοποίησή τους. Είναι συγκινητικό για έναν Δήμαρχο να βλέπει τους επί χρόνια συνεργάτες του επιτέλους να αναγνωρίζονται ως αορίστου χρόνου. Ως Δήμαρχος υπερασπίστηκα τον δημόσιο χαρακτήρα των προνοιακών δομών και στάθηκα πλάι σας από την πρώτη στιγμή ως βασικός μάρτυρας σ’ αυτή τη δικαστική διαμάχη. Χαίρομαι για τη ΝΙΚΗ σας!

Θα συνεχίσω να είμαι δίπλα σας, γιατί το αξίζετε!»  

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ