06.06.20 | 11:10

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΠΑΤΡΕΩΝ

Τη μονιμοποίηση των “παρατασιούχων” του ζητά και διεκδικεί ο Δήμαρχος Πατρέων
28.03.19 | 11:03

Τη μονιμοποίηση των παρατασιούχων του ζητά και διεκδικεί ο Δήμαρχος Πατρέων

Οι Αντιδήμαρχοι Διοίκησης, Πολεοδομικού Σχεδιασμού και Περιβάλλοντος, Διονύσης Πλέσσας, Παύλος Στάμος και Βασίλης Θωμόπουλος, παραβρέθηκαν χθες Τετάρτη 27 Μαρτίου στα Δικαστήρια, όπου εκδικάζονταν τα ασφαλιστικά μέτρα των εργαζόμενων συμβασιούχων (παρατασιούχων) του Δήμου στα Κοιμητήρια.

Η υπόθεση εκδικάστηκε και αναμένεται η απόφαση.

«Η Δημοτική Αρχή όπως και όλες τις προηγούμενες φορές υπερασπίστηκε το δικαίωμα στη δουλειά των εργαζόμενων σε μόνιμες θέσεις εργασίας, γιατί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες».

Η μοναδική λύση που θα δώσει τέλος στην εργασιακή ομηρία που περνούν και στην κρίσιμη κατάσταση που έχει περιέλθει η Υπηρεσία των Κοιμητηρίων λόγω έλλειψης προσωπικού, είναι η μονιμοποίηση στις θέσεις τους.

Αυτό προσκρούει στην απαγόρευση από την κυβέρνηση των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού».

Υπενθυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι αυτοί έχουν προσληφθεί με κριτήρια ΑΣΕΠ από τις 24 Μαΐου 2016 έκτοτε με δύο παρατάσεις, σύμφωνα με τους νόμους 4429/16 και 4479/17, καθώς και με προσωρινές διαταγές δικαστηρίου συνεχίζουν να εργάζονται μέχρι σήμερα.Υπενθυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι αυτοί έχουν προσληφθεί με κριτήρια ΑΣΕΠ από τις 24 Μαΐου 2016 έκτοτε με δύο παρατάσεις, σύμφωνα με τους νόμους 4429/16 και 4479/17, καθώς και με προσωρινές διαταγές δικαστηρίου συνεχίζουν να εργάζονται μέχρι σήμερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ