05.08.20 | 02:15

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΠΑΤΡΕΩΝ

Μονιμοποίηση διεκδικούν 261 συμβασιούχοι Κοινωφελούς - Στο πλευρό τους ο Δήμαρχος
12.06.20 | 14:39

Μονιμοποίηση διεκδικούν 261 συμβασιούχοι Κοινωφελούς - Στο πλευρό τους ο Δήμαρχος

Στα Δικαστήρια βρέθηκαν σήμερα για μια ακόμα φορά, εργαζόμενοι του Δήμου Πατρέων, διεκδικώντας το δίκαιο αίτημά τους στην δουλειά και έχοντας συμπαραστάτη την Δημοτική Αρχή.

Στο Πρωτοδικείο Πατρών εκδικάστηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων 261 συμβασιούχων εργαζόμενων σε υπηρεσίες του Δήμου με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ.

Οι συμβάσεις των συγκεκριμένων εργαζομένων έληξαν και με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ζητούν με προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου, τη συνέχιση της εργασίας τους.

Παρόντες στο Δικαστήριο ήταν ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και ο Αντιδήμαρχος Διονύσης Πλέσσας που υποστήριξαν το δίκαιο αίτημα των εργαζόμενων.

Ο Δήμαρχος στην κατάθεση του υπερασπίσθηκε για μια ακόμα φορά το δικαίωμά τους στην εργασία, τονίζοντας ότι είναι δίκαιο το αίτημά τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου.

 

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΥΑΠ

Στο Πρωτοδικείο Πατρών, εκδικάστηκε και η υπόθεση των 11 εργαζομένων στην ΔΕΥΑΠ, που είχαν απολυθεί το 2011 και επαναπροσλήφθηκαν με επανακατάταξη από την Δημοτική Αρχή και την Διοίκηση της ΔΕΥΑΠ.

Οι εργαζόμενοι ζητούν τα δεδουλευμένα τους, για τα οποία η διοίκηση της ΔΕΥΑΠ, είχε προχωρήσει στην έκδοση των ενταλμάτων πληρωμής τους, αλλά οι Ελεγκτικές Υπηρεσίες τα απέρριψαν.

Συμπαραστάτης στον αγώνα τους ήταν ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Μελάς και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας.

Το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ με ομόφωνη απόφασή του είχε αποφασίσει την στήριξη των εργαζομένων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ