27.09.20 | 08:06

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ » ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Νέα Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας στο Νοσοκομείο Βόλου
13.03.15 | 20:20

Νέα Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας στο Νοσοκομείο Βόλου

Τη νέα Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας εγκαινίασε, σήμερα το πρωί, στο Νοσοκομείο του Βόλου, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός. 

Η Μονάδα λειτουργεί πλέον σε νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις, στην ανακαινισμένη παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου, χρηματοδοτούμενη από το ΕΣΠΑ, με συνολικό κονδύλι ύψους 5,75 εκ. ευρώ. 

Έχει δυνατότητα ταυτόχρονης εξυπηρέτησης 15 ασθενών, την ώρα που οι δύο γιατροί της Μονάδας εξυπηρετούν τις ανάγκες 150 περίπου ασθενών από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας. 

Σε δηλώσεις του, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, τόνισε τα εξής: 

«Η σημερινή ημέρα αποδεικνύει για μία ακόμη φορά τα σημαντικά αποτελέσματα που μπορεί να επιφέρει για το σύνολο των ανθρώπων η ομαδική δουλειά και ο συντονισμός μεταξύ των φορέων. 

Η Περιφέρεια, έχοντας ως "κορωνίδα" στις πολιτικές που εφαρμόζει την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας, παραδίδει στους πολίτες της Μαγνησίας μία σύγχρονη Μονάδα, η οποία θα εξυπηρετεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο εκατοντάδες ασθενείς. 

Αυτό το παράδειγμα και το πρότυπο συνεργασίας, πρέπει να ακολουθήσουν και άλλα Νοσοκομεία, διότι όλα αλλάζουν, το νέο ΣΕΣ είναι διαφορετικό από το ΕΣΠΑ και πρέπει να εκμεταλλευτούμε κάθε περιθώριο χρόνου». 


Ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Κώστας Καραμπάτσας, δήλωσε μεταξύ άλλων: 

«Το ΕΣΠΑ στα χέρια άξιων ανθρώπων όπως είναι ο κ. Αγοραστός και οι συνεργάτες του και με τη δική μας συνδρομή, μπορεί να αποδειχθεί καταλύτης για την αναβάθμιση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας». 

Σημειώνεται, πως στην ίδια ανακαινισμένη πτέρυγα του Νοσοκομείου αναμένεται μέχρι τέλος του τρέχοντος έτους να λειτουργήσει και Ψυχιατρική Μονάδα.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ