05.07.20 | 12:45

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μνημόνιο Συνεργασίας σε θέματα μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης
23.02.17 | 15:36

Μνημόνιο Συνεργασίας σε θέματα μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης

Στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής της στη Γεωργία, η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, συναντήθηκε χθες με τον Πρωθυπουργό της Γεωργίας, Γκιόργκι Κβιρικασβίλι, τον Υπουργό Επικρατείας αρμόδιο για την Ευρωπαϊκή και Ευρωατλαντική Ολοκλήρωση, Βικτόρ Ντόλιτζε, και την Υπουργό Δικαιοσύνης, Τέα Τσουλουκιάνι, παρουσία του Πρέσβη της Γεωργίας στην Ελλάδα, Ιοσέμπ Νανομπασβίλι.

Ο Γεωργιανός Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο κυβερνητικό πρόγραμμα με έμφαση στη διοικητική μεταρρύθμιση ως μοχλό της ανάπτυξης της χώρας. Το πρόγραμμα για τη διοικητική μεταρρύθμιση παρουσίασε λεπτομερώς στην Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης η Υπουργός Δικαιοσύνης, αρμόδια και για θέματα δημόσιας διοίκησης.

Η κα Όλγα Γεροβασίλη, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα της Ελληνικής κυβέρνησης για τη διοικητική ανασυγκρότηση, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «σκοπός της επίσκεψής μου είναι η προώθηση της συνεργασίας σε θέματα δημόσιας διοίκησης, αναγνωρίζοντας τη σημασία και την κρισιμότητα που έχουν οι μεταρρυθμίσεις και η υιοθέτηση τεχνολογικών καινοτομιών για την απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες του κράτους». 

Επιπρόσθετα, οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στους μακραίωνους ιστορικούς και πολιτισμικούς δεσμούς μεταξύ των δύο λαών και συμφώνησαν για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων και τη στενότερη συνεργασία σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Οι δύο πλευρές υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας σε θέματα μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης, μεταξύ των οποίων η ανοικτή διακυβέρνηση, η διαφανής διοίκηση και η ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Η Υπουργός επισκέφθηκε το Μέγαρο Δημόσιας Διοίκησης, ένα καινοτόμο κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών, στο οποίο διεκπεραιώνονται πάνω από τετρακόσιες κρατικές υπηρεσίες προς τους πολίτες. 

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της συνάντησης του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Γεωργιανό ομόλογό του, Γκιόργκι Κβιρικασβίλι, τον περασμένο Μάιο, στο περιθώριο των εγκαινίων του αγωγού φυσικού αερίου TAP στη Θεσσαλονίκη, όπου συζητήθηκαν οι δυνατότητες διμερούς συνεργασίας στους τομείς της οικονομίας, της ενέργειας, του πολιτισμού και της εκπαίδευσης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ