16.12.18 | 03:28

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: “Δεν θα μονιμοποιήσουμε τους συμβασιούχους”
11.11.17 | 08:05

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν θα μονιμοποιήσουμε τους συμβασιούχους

Για «μαζεμένο» Κράτος χωρίς μονιμοποιήσεις συμβασιούχων, προσλήψεις αποχωρήσεις στο Δημόσιο με το λόγο 1/5, έλεγχο των δαπανών και των σπαταλών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και εκχώρηση «δράσεων» σε ιδιώτες, έκανε λόγο, μεταξύ πολλών άλλων και την αναφορά του στο Δημόσιο, ο Πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας αργά το βράδυ της Παρασκευής, στον Τ/Σ Action 24.

 

Οι σχετικές ερωτήσεις - απαντήσεις

Γ. Κουβαράς: Λιγότερους φόρους, αλλά πρέπει να βγαίνει και ο λογαριασμός έτσι; 

Κ. Μητσοτάκης: «Με μαζεμένο κράτος. Όχι ένα κράτος το οποίο ξεχειλώνεται κάθε τρεις και λίγο με προσλήψεις εποχικών υπαλλήλων οι οποίοι μονιμοποιούνται, με συνεχείς υπερβάσεις στις δαπάνες, χωρίς κανένα πραγματικό έλεγχο στον τρόπο με τον οποίο το κράτος ξοδεύει τα χρήματά του, χωρίς συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα για να μπορέσει το κράτος να γίνει πιο αποτελεσματικό.» 

Γ . Κουβαράς: Ναι, αλλά ξέρετε κάτι; Όταν λέτε μαζεμένο κράτος, κάποιοι σκέφτονται, λέει μαζεμένο κράτος ο Μητσοτάκης τώρα που είναι στην αντιπολίτευση, μετά που θα έρθει στην Κυβέρνηση θα μας πει απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Κ. Μητσοτάκης: «Λοιπόν, εγώ  λέω ξεκάθαρα ότι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων δεν θα γίνουν. Γιατί είναι, ξέρετε, μια πολύ βολική προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ αυτή. Αλλά δεν θα γίνουν και αθρόες προσλήψεις. Θα κρατήσουμε έναν λόγο αυστηρό ένα προς πέντε για κάποια χρόνια ακόμα, δεν θα μονιμοποιήσουμε –και αυτό το λέω ξεκάθαρα να το καταλάβουν όλοι– συμβασιούχους, οι οποίοι προσλαμβάνονται για μια σύμβαση ορισμένου χρόνου, δεν είναι νόμιμο, δεν είναι συνταγματικό να γίνεται αυτό. Θα επιδιώξουμε παράλληλα συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα για να εκχωρήσουμε δράσεις του δημοσίου στον ιδιωτικό τομέα και θα αξιοποιήσουμε υπαλλήλους εκεί που πραγματικά είναι απαραίτητοι. Θα ελέγξουμε τις προμήθειες. Θα βάλουμε π.χ. συστήματα κεντρικών προμηθειών στην Υγεία, τα οποία και σήμερα ακόμα δυστυχώς δεν υπάρχον. Θα ελέγξουμε τον τρόπο με τον οποίον η τοπική αυτοδιοίκηση ξοδεύει τα χρήματά της. Διότι και εκεί μπορώ να σας πω ότι υπάρχουν ακόμα σπατάλες. Αλλά όλα αυτά απαιτούν μια βασική κεντρική θεώρηση: να βλέπουμε το κράτος στην υπηρεσία του πολίτη και όχι στην υπηρεσία των πελατών του. Και οι πελάτες του κράτους εν προκειμένω, είναι οι σκληρές συντεχνίες που μπορεί να στηρίζουν το ΣΥΡΙΖΑ ή εκείνοι οι πολίτες οι οποίοι προσβλέπουν από τον ΣΥΡΖΑ τι; Ένα πεντάμηνο, ένα οκτάμηνο, για να τους έχει μετά όμηρους ο κ. Τσίπρας και να τους κραδαίνει το τυράκι της μονιμοποίησης.  Αυτά εμείς δεν πρόκειται να τα κάνουμε.»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ