29.01.20 | 03:21

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ

Μηνυτήρια αναφορά εκπροσώπων των Κοπτών κατά του Δήμου Ηλιούπολης!
01.12.14 | 21:32

Μηνυτήρια αναφορά εκπροσώπων των Κοπτών κατά του Δήμου Ηλιούπολης!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας, κατά της χωροθέτησης Ναού των Κοπτών, επί των οδών Λυσίου και Ιπποκράτους, στην Ηλιούπολη, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από το Ελληνικό Κοινοβούλιο - η Βουλευτής Β’ Αθήνας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Χαρά Καφαντάρη και ο Βουλευτής Β' Αθήνας του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσιώτης - όλων των επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων, κοινωνικών φορέων, καθώς και πλήθους κόσμου.

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, Βασίλης Βαλασόπουλος, τόνισε στην ομιλία του: 

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ ενωμένοι Δημοτική Αρχή, Δημοτικές Παρατάξεις, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο και ο λαός της περιοχής, πολιτιστικοί, αθλητικοί σύλλογοι και κοινωνικές οργανώσεις, για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στην ανέγερση Κοπτορθόδοξου Ναού στην περιοχή. 

Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε από την αρχή, το Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης δεν είναι αντίθετο με την ανέγερση Κοπτορθόδοξου Ναού. Σέβεται απόλυτα τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των Κοπτών και συμπαρίσταται στον αγώνα τους, ενάντια στις ακραίες μορφές του Ισλαμισμού. 

Έχει όμως επιλέξει λάθος χώρο. Ένας χώρος που βρίσκεται σε περιοχή πυκνοκατοικημένη, περιβαλλοντικά επιβαρυμένη, ένας χώρος που εκτός από την Εφορία και το Αστυνομικό Τμήμα, επιβαρύνεται με την ανέγερση ναού, που θα φέρει στην περιοχή 2.000-2.500 πιστούς. Ένας χώρος με ανύπαρκτες θέσεις στάθμευσης και με τους κατοίκους που βρίσκονται γύρω απ’ αυτόν να ασφυκτιούν λόγω της στενότητάς του».

Αίσθηση και κακή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι την επόμενη ακριβώς μέρα από τη συγκέντρωση, εκπρόσωποι των Κοπτών ξήλωσαν με μανία όλα τα πανό του Δήμου και των συλλόγων που βρέθηκαν στην περιοχή και προχώρησαν σε μηνυτήρια αναφορά κατά του Δήμου και των Συλλόγων, στο Αστυνομικό Τμήμα Ηλιούπολης.

«Πιστεύουν άραγε ότι με τις μηνύσεις και την τρομοκρατία θα πετύχουν τους σκοπούς τους;

Πιστεύουν άραγε ότι με την παρουσία των ΜΑΤ θα επιβάλλουν την ανέγερση ναού στην περιοχή;

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα εξαντλήσουμε όλους τους νόμιμους τρόπους για να τους σταματήσουμε. Κανένας ναός δεν πρόκειται να γίνει σε μια περιοχή όπου η τοπική κοινωνία είναι αντίθετη» σχολίασε με ανακοίνωσή του ο Δήμος Ηλιούπολης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ