11.12.19 | 06:58

 

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Μήνυση σε Δήμο για τη… “θέα” των μνημάτων
18.06.17 | 19:56

Μήνυση σε Δήμο για τη… θέα των μνημάτων

Γυναίκα έκανε μήνυση στον Δήμο Πατρέων, γιατί γκρέμισε έναν μαντρότοιχο μπροστά στο Α’ Δημοτικό Κοιμητήριο, με αποτέλεσμα να μην παρεμποδίζεται η "θέα" των μνημάτων, βγαίνοντας στο μπαλκόνι της.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η γυναίκα - που έχει κερδίσει το πρώτο μέρος της δικαστικής διαμάχης - το Α’ Δημοτικό Νεκροταφείο έχει επεκταθεί προς την πλευρά της ιδιοκτησία της, χωρίς κανένας να την ρωτήσει γι' αυτό.

Η γυναίκα υποστηρίζει ότι οι ενέργειες του Δήμου έχουν προσβάλει την προσωπικότητά της, την ηθική της υπόσταση και το αισθητικό της συναίσθημα, αφού είναι αναγκασμένη να παρακολουθεί νεκρώσιμες ακολουθίες και την ταφή των νεκρών.

Το όλο θέμα, σύμφωνα πάντα με τα όσα υποστηρίζει στην αγωγή της, έχει επιπτώσεις στην υγεία την δική της και της οικογένειάς της.

Η δημότισσα έχει κινηθεί νομικά κατά του Δήμου από το 2013, ενώ η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου (459/2016) έκανε δεκτή εν μέρει την αγωγή της.

Έτσι, ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να προβεί στις απαραίτητες εργασίες καθαρισμού του χώρου της παράνομης επέκτασης του κοιμητηρίου, να κάνει υψηλή φύτευση και να μην φτιάξει νέους τάφους.

Πάντως, στον Δήμο εκτιμούν ότι έγινε κακή ερμηνεία του νόμου και ήδη έχει αποφασίσει να προσβάλει την απόφαση του Δικαστηρίου ασκώντας έφεση, τονίζοντας μάλιστα ότι αρμόδιο ήταν το Ειρηνοδικείο για την όλη υπόθεση και όχι το Πολυμελές Πρωτοδικείο.

 

 ΠΗΓΗ: epoli.gr από patrasevents.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ