10.07.20 | 05:28

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Το... μήνυμά τους "έστειλαν" συμβασιούχοι και Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου
09.06.17 | 13:35

Το... μήνυμά τους έστειλαν συμβασιούχοι και Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου

«Με τη μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση και το συμβολικό ολιγόωρο αποκλεισμό της Λεωφόρου Αθηνών από όλους τους συμβασιούχους εργαζόμενους του Δήμου Χαϊδαρίου και με τη συμμετοχή πολλών μόνιμων συναδέλφων τους στάλθηκε στη συγκυβέρνηση το πρώτο μήνυμα: ΟΙ ΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!».

Αυτό τονίζει στην ανακοίνωσή της η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου, σχολιάζοντας τη σημερινή κινητοποίηση, με αιτία τους σε απόλυση συμβασιούχους Καθαριότητας του Δήμου και συμπληρώνει:

«Με μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή των μαζικών φορέων της πόλης, με αποφάσεις στήριξης από τα σωματεία της περιοχής, με τη συμμετοχή των πολιτιστικών και εθνικοτοπικών συλλόγων αλλά και αθλητικών σωματείων του Δήμου μας πραγματοποιήθηκε μια μαζική και μαχητική συγκέντρωση που από κοινού διοργάνωσαν το Σωματείο Εργαζόμενων του Δήμου Χαϊδαρίου και η Δημοτική Αρχή του Δήμου.

Βασικό αίτημα να μην γίνει καμία απόλυση των συμβασιούχων, αντίθετα να διεκδικήσουμε από κοινού μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, να μην απογυμνωθεί η υπηρεσία καθαριότητας».

Με αυτά τα κεντρικά αιτήματα άνοιξε τη συγκέντρωση ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Δήμου Χαϊδαρίου, Κ. Δημουλάς, ο οποίος υποστήριξε ότι, η εργασία πρέπει να είναι αυτονόητο δικαίωμα για όλους τους εργαζόμενους, πρέπει να διασφαλίζεται το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά «και αυτό είναι που παλεύουμε». Συνέχισε, τονίζοντας ότι, ο αγώνας δε σταματά, «ούτε περνάνε οι "κούφιες" υποσχέσεις της κυβέρνησης». «Οι εργαζόμενοι», συνέχισε, «πρέπει να ανησυχήσουν και όχι να εφησυχάσουν γιατί έχουν πείρα και ξέρουν τις προθέσεις τους».

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος, χαιρετίζοντας τη μαζική συμμετοχή των εργαζόμενων, λέγοντας ότι, από την πρώτη στιγμή ακόμα και τότε που το Εκλεκτικό Συνέδριο δεν είχε βγάλει αποφάσεις απόλυσης των συμβασιούχων πάγια θέση της Δημοτικής Αρχής ήταν η προάσπιση του δικαιώματος των εργαζόμενων για δουλειά μόνιμη και σταθερή με πλήρη δικαιώματα. «Σήμερα», συνέχισε, «στηρίζουμε μαζί με 30 φορείς συνολικά από την πόλη μας τους συμβασιούχους που απολύονται γιατί γνωρίζουμε ότι σήμερα είναι αυτοί, αύριο θα είναι κάποιος άλλος στη θέση τους». Τέλος, τόνισε ότι, «με αυτή την αντεργατική απόφαση οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην αδυναμία λειτουργίας μιας ολόκληρης υπηρεσίας στο Δήμο, της καθαριότητας, που το καθημερινό της έργο αποτελεί ζωτικής σημασίας για ολόκληρη την πόλη».

Ακολούθησε συμβολική κατάληψη της δρόμου της Λεωφόρου Αθηνών, με τους εργαζόμενους να ενημερώνουν τους οδηγούς και να ζητάνε ακόμα μεγαλύτερη συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα τους.

«ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!

Μόνιμη και Σταθερή Δουλειά για ΟΛΟΥΣ τους συμβασιούχους!

ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΓΥΜΝΩΘΕΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ!», συμπληρώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ