16.07.20 | 07:05

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

12 μήνες φυλάκιση σε άνδρα που έκλεβε παγκάρια εκκλησιών στη Μεσσηνία
17.10.19 | 14:18

12 μήνες φυλάκιση σε άνδρα που έκλεβε παγκάρια εκκλησιών στη Μεσσηνία

Σημαντικά μείωσε την ποινή του ένας άνδρας, ο οποίος πρωτόδικα για κλοπές σε εκκλησίες είχε δικασθεί ερήμην σε κάθειρξη 5 ετών.

Συνολικά καταδικάστηκε για έξι περιπτώσεις, τέσσερις απόπειρες και δύο κλοπές.

Σε δεύτερο βαθμό, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τού επέβαλε φυλάκιση 12 μηνών με τριετή αναστολή.
 
H κατάθεση των ιερέων

Σύμφωνα με ιερείς και επιτρόπους που κατέθεσαν ως μάρτυρες, το Μάρτιο του 2016 είχαν σημειωθεί κλοπές σε Ιερούς Ναούς στον Αετό Τριφυλίας, στο Κρυονέρι, στην Τριπύλα και αλλού.

Οι ίδιοι δε γνώριζαν το δράστη, όμως ειδοποιήθηκαν από την Αστυνομία ότι εξιχνιάσθηκαν οι κλοπές. Συνήθως έβρισκαν σπασμένο κάποιο παράθυρο ή την πόρτα και ακολούθως σπασμένο και το παγκάρι, απ’ όπου έλειπαν τα χρήματα.

Μάρτυρες είχαν δει το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο δράστης και το δήλωσαν στην Αστυνομία. Όταν αστυνομικοί τον προσήγαγαν στην υπηρεσία, όπως κατέθεσαν στο δικαστήριο, ομολόγησε τις πράξεις του.

Μία εκκλησία στο Δώριο μόνο τη γλίτωσε, καθώς χτύπησε ο συναγερμός, ο δράστης φοβήθηκε και έφυγε χωρίς να επιχειρήσει να τη διαρρήξει.
 
Η απολογία

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος είπε ότι είναι χρόνιος χρήστης σκληρών ναρκωτικών.

Επίσης, ότι δε θυμάται τίποτα από τις συγκεκριμένες περιπτώσεις ή τις εκκλησίες, σημειώνοντας ότι μάλλον έχει κάνει όσα τον κατηγορούν. Παράλληλα, ανέφερε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια ουσιών και πως από τη χρόνια χρήση ναρκωτικών το μυαλό του δε λειτουργεί.

Ζήτησε, τέλος, συγγνώμη και από τα δικαστήριο και από τους ιερείς.ΠΗΓΗ: tharrosnews.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ