07.05.21 | 11:02

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ » ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Για έξι μήνες ακόμα τα σκουπίδια της Τρίπολης στο ΧΥΤΑ Φυλής
16.10.13 | 12:08

Για έξι μήνες ακόμα τα σκουπίδια της Τρίπολης στο ΧΥΤΑ Φυλής

Παρατάθηκε για έξι μήνες ακόμα η κήρυξη του Δήμου Τρίπολης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω του σοβαρού προβλήματος διάθεσης των απορριμμάτων, προς αποφυγή εκ νέου συσσώρευσης σκουπιδιών στην πόλη, με κίνδυνο για την δημόσια υγεία.

Η κήρυξη του Δήμου Τρίπολης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λήφθηκε για πρώτη φορά στις 11 Απριλίου 2013, από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Π. Τατούλη, ύστερα από μια μακρά περίοδο με τα σκουπίδια λόφους στους δρόμους της πόλης και εκθέσεις κλιμακίων του ΚΕΕΛΠΝΟ, που έκαναν λόγο για άμεση απομάκρυνση των σκουπιδιών από την πόλη, επισημαίνοντας τον κίνδυνο για την δημόσια υγεία.

Με τις αποφάσεις αυτές τότε, άνοιξε ο δρόμος για μεταφορά των απορριμμάτων της Τρίπολης στον ΧΥΤΑ της Φυλής, για διάστημα έξι μηνών, που ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Με τη νέα απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, παρατείνεται για έξι μήνες ακόμη και συγκεκριμένα ως τις 11 Απριλίου 2014, η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης του Δήμου Τρίπολης, προκειμένου να συνεχιστεί χωρίς προβλήματα η απομάκρυνση των σκουπιδιών από την πόλη, αφού ο δήμος δεν διαθέτει χώρο διάθεσης των σκουπιδιών. 

Ως αποτέλεσμα της απόφασης, θα συνεχιστεί η μεταφορά των σκουπιδιών της Τρίπολης στον ΧΥΤΑ Φυλής.

Βέβαια, υπάρχει και η πλευρά του ΕΔΣΝΑ, ο οποίος έχει τη διαχείριση του ΧΥΤΑ και πριν από λίγες ημέρες είχε διατυπώσει την πρόθεση να βάλει "μπλόκο" στην παράταση της μεταφοράς (ΕΔΩ).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ