11.05.21 | 23:23

 

ΑΡΘΡΑ

«Μετρό και ΕΡΓΑ “ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΟ” ΑΛΛΑΖΟΥΝ το Δήμο!»
20.08.20 | 08:20

Μετρό και ΕΡΓΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΟ ΑΛΛΑΖΟΥΝ το Δήμο!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ

Το μεγάλο έργο (Σταθμός Μετρό) στο Δήμο του, αλλά και τα μεγάλα έργα (Ανάπλαση Π. Τσαλδάρη, Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου – “Open Mall”, διασύνδεση του Σταθμού του Μετρό με όλη τη Νίκαια μέχρι το Ρέντη, εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις, ανάπλαση όλων των κοινόχρηστων χώρων των οικοδομικών τετραγώνων του ιστορικού κέντρου και πολλά άλλα) του Δήμου του, παρουσιάζει στο άρθρο του στα ΠΟΛΗ + ΠΟΛΙΤΙΚΗ και epoli.gr ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, κ. Γιώργος Ιωακειμίδης.

 

 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ

«Πριν από λίγες ημέρες, εγκαινιάστηκαν και ξεκίνησαν τη λειτουργία τους οι τρεις πρώτοι σταθμοί της νέας γραμμής του ΜΕΤΡΟ που επεκτείνεται την Αγία Μαρίνα και θα καταλήγει στον Πειραιά.

Η Νίκαια απέκτησε το δικό της σταθμό στην καρδιά της πόλης και αυτό το ξέρει όλος ο κόσμος πλέον από τη δημοσιότητα που δόθηκε. Αυτό που πιθανά δεν ξέρουν οι περισσότεροι είναι ότι, λίγες εβδομάδες πριν είχαν προηγηθεί τα εγκαίνια της πλατείας που αποτελεί την “οροφή” του σταθμού και λόγω των έργων παρέμενε κλειστή επί 8 χρόνια.

Η έκπληξη από τη χαρά και τη συμμετοχή του κόσμου, είναι ακόμα και τώρα θέμα συζήτησης στην πόλη. Χιλιάδες συμπολιτών μας πλημμύρησαν τον εμπορικό πεζόδρομο της Π. Τσαλδάρη, μέχρι τον Άγιο Νικόλα και τη νέα πλατεία!

Γιατί συνέβη αυτό; Πού οφείλεται αυτή η θερμή υποδοχή του κόσμου; Μα στο ότι η Νίκαια είχε μεγάλη ανάγκη από ένα σημαντικό έργο που για δεκαετίες δεν είχε γίνει και όλοι το περίμεναν. Αν κανείς λάβει υπόψη του και την οδυνηρή περίοδο των μνημονίων και το χτύπημα της πανδημίας, τότε μπορεί να καταλάβει πόση σημασία έχει η πρώτη καλή είδηση για το σήμερα και το μέλλον. Βεβαίως, όλα τα προηγούμενα χρόνια, δεν περιμέναμε απλά το ΜΕΤΡΟ. Στοχευμένα και σχεδιασμένα, μια σειρά από μεγάλα έργα προετοίμαζαν όσα είχαμε ανάγκη για να λειτουργήσει η πόλη σε μια νέα κατάσταση με χιλιάδες επιβάτες και επισκέπτες, καθημερινά. Έτσι, σχεδόν ταυτόχρονα με εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις, με μια μεγάλη παρέμβαση, αναπλάσαμε όλους τους κοινόχρηστους χώρους των οικοδομικών τετραγώνων που περιλαμβάνονται στο ιστορικό κέντρο της πόλης και αποτελούν τον παλιό προσφυγικό ιστό.

Αμέσως μετά, προχωρήσαμε στην ανάπλαση της Π. Τσαλδάρη, του βασικού εμπορικού πεζόδρομου που ξεκινάει από το σταθμό του ΜΕΤΡΟ και είναι αυτός που συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη εμπορική κίνηση.

Το τρίτο μεγάλο έργο αφορά την ενίσχυση της οικονομικής και εμπορικής κίνησης. Γύρω από μια κλειστή λόγω των έργων του ΜΕΤΡΟ πλατεία, είναι λογικό η εμπορική κίνηση να φθίνει και τα μαγαζιά να μαραζώνουν επί χρόνια, περιμένοντας την ολοκλήρωση των έργων. Τώρα όμως υλοποιούμε ένα μεγάλο Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου – “Open Mall”, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο και το Εμπορικό – Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Πειραιά, που θα αναπτυχθεί γύρω από το ΜΕΤΡΟ και ο προϋπολογισμός του ξεπερνά τα 1,8 εκ. ευρώ. Το μεγάλο αυτό έργο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και περιλαμβάνει νέο ηλεκτροφωτισμό LED, υπογειοποίηση των κάδων απορριμμάτων και του δικτύου ΔΕΔΔΗΕ, ανακατασκευή πεζοδρομίων και πεζόδρομων, δωρεάν WiFi, σύστημα ψηφιακής σήμανσης με ηλεκτρονικές πινακίδες LED, “έξυπνο” σύστημα παροχής πόσιμου νερού και φυσικά ολοκληρωμένες αισθητικές παρεμβάσεις στις προσόψεις των καταστημάτων, που θα ομορφύνουν και θα εκσυγχρονίσουν την εικόνα που έχουν μέχρι σήμερα.

Τέλος, αναδιαρθρώνουμε και πυκνώνουμε τη διασύνδεση του σταθμού του
ΜΕΤΡΟ, με όλη τη Νίκαια, μέχρι το Ρέντη.

Η δωρεάν Δημοτική Συγκοινωνία που λειτουργεί καθημερινά από τις 07:00 έως τις 19:00, συμπληρώνει τα δρομολόγια του ΟΑΣΑ, έτσι ώστε να διευκολύνονται όλοι με τον καλύτερο τρόπο στις μετακινήσεις τους. Πιστεύουμε ότι όσο θα βελτιώνεται αυτό το δημόσιο δίκτυο, τόσο η χρήση του αυτοκινήτου θα μειώνεται και η κίνηση στους δρόμου δε θα επιβαρύνεται.

Με το νέο σταθμό του ΜΕΤΡΟ στη Νίκαια, η πόλη “άλλαξε σελίδα” στην ιστορία της! Αυτό μπορεί ακόμα να μη φαίνεται καθαρά, γιατί τώρα ξεκίνησε και είναι ακόμα στην αρχή του. Όμως, τίποτα δε θα είναι ίδιο με το παρελθόν από εδώ και πέρα. Κάθε μέρα που περνά, ξεμακραίνει τη Νίκαια από τα “πέτρινα χρόνια” της και τη συνδέει όλο και πιο πολύ με το μέλλον! Η μιζέρια και η στασιμότητα ανήκουν στο “χθες” και δεν ταιριάζουν καθόλου στην προσφυγούπολη των ιστορικών πατριωτικών αγώνων και θυσιών. Αυτό που απομένει είναι, η νέα γενιά που έρχεται με δυναμισμό και τόλμη, να συνεχίσει να δίνει προωθητική ορμή σε αυτές τις αλλαγές, ώστε και με τη δικιά μας βοήθεια να τις επιταχύνουμε.

Ο Δήμος πάντα θα ενισχύει τις νέες - φρέσκες ιδέες, τον εκσυγχρονισμό και την αξιοποίηση της τεχνολογίας σε όφελος της ανάπτυξης και της βελτίωσης της ζωής όλων μας.»   

 

Ακολουθεί το άρθρο και σε μορφή .pdf (ΠΟΛΗ + ΠΟΛΙΤΙΚΗ)

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΠΟΛΗ + ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Προβολή/κατέβασμα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ